Saaremaa on talgusaar 04. mai

Meie Maa
04.05.2012
Vilma Rauniste

Homme toimub viies "Teeme ära!" talgupäev, mil püstitatakse ilmselt uus osalusrekord.


Registreeritud talgute arvult on Saaremaa teisel kohal suure Harjumaa järel. Linnadest on Kuressaare praegu kolmandal kohal, aga palju suurema elanikkonnaga Pärnu sellega ilmselt ei lepi.

Talgukoordinaatori Reet Viira sõnul oli Saare maakonnas neljapäevahommikuse seisuga registreeritud 126 talgut 1365 talgulisega. Kogemused on näidanud, et kõik ei registreeri enda osalemist, kuid talgute õnnestumise nimel oleks vaja seda teha. "Tahan kõigile neile, kes pole oma osalust veel registreerinud, südamele panna seda kindlasti teha. Meie maakonna pärast," sõnas talgujuht. Talgutele oodatakse enam kui nelja tuhandet kätepaari, vabu kohti on veel 2654.

Valdavalt toimuvad koristustalgud, neid on üksjagu juba ka olnud. Oma kodukandi igapäevasele väljanägemisele on see väga oluline. Seda liiki talguid toimub igas vallas ja elujõulisemas külas.

Eriline tunnustus kuulub Viira sõnul lasteaedade töötajatele, kes on "Teeme ära!" tegemistesse kaasanud ka mudilased. Tornimäe, Kärla, Muhu ning Kuressaare Rõhuja Pargi tänava lasteaiad korraldasid laste joonistusvõistluse "Minu esimesed triibulised talgud". Piltide värvimisel käsutati piirkonnale omaseid värvikombinatsioone. Viira sõnul kasutatakse laste joonistusi järgmise aasta talgute reklaamimisel.

"Lapsed on joonistamisest väga huvitatud. Täna (neljapäeval - toim) ongi linna lasteaedades talgupäev lapsed joonistavad, emined-issid koristavad," rääkis Viira.

"Päikselist ilma! Ja kui seda ei ole, siis õiged riided selga! Peaasi, et südames on päike, siis on kõik OK!" soovis Viira talgulistele indu.