Raplamaal on registreeritud rekordarv talguid 05. mai

Raplamaa Sõnumid
05.05.2012
Katrin Helend-Aaviku

Eilse seisuga oli üleeestilistele ,,Teeme Ära!" koristustalgutele registreerunud 1177 talgut ja 14 862 talgulist. Talgukaardil on kogu Eesti nõnda tihedalt talgupaiku täis tipitud, et väiksematki tühja lapikest leida on peaaegu võimatu.


"Teeme Ära!" Raplamaa koordinaator Mikk Merekivi ütles eile, et maakonnas on registreeritud 69 talgut. „ Väga vinge tulemus," sõnas ta ja tõi välja võrdlusmomendi kähe eelmise aastaga, mil samaks ajaks oli talguid registreeritud paarikümne võrra vähem- 44. Kõige aktiivsema talgupiirkonnana tõi ta välja Märjamaa valla, kus talguliste arv oli teistest valdadest suurem. Maakondade lõikes on Raplamaa praegu 5.-6. köhal, jättes talguliste arvu poolest seljataha üheksa maakonda. Merekivi sõnul on tegemist väga uhke saavutusega, nii rohket osavõttu ei osatud lootagi.

Raplamaa koordinaatori sõnul sai talguid veel kogu eilse päeva jooksul üles panna, inimesed saavad end talgutele kirja panna aga ka veel täna, talgute päeval, 5. mail. Konkreetsemalt sõltub see igast talgujuhist, kui pikka etteteatamisaega nad soovivad ja vajavad.

Ilmajaam lubab talgute hommikuks vihmapilvi, mis prognoosi kohaselt peaksid siiski päeva jooksul hajuma. Õhutemperatuur peaks öösel olema 5.. .10 ning päeval 10.. .16 °C.

Merekivi märkis, et väike vihmasabin talgulisi kindlasti ei sega ja talgud seetõttu mingil juhul ära ei jää. Vaatamata ilmajaama öeldud vihmavõimalusele usub Raplamaa koordinaator, et sadu talgulised ei näe, sest ilmaga on meil igal aastal vedanud".