Osa Kuulikodu kasse sai koduks triiphoone 08. mai

Hiiu Leht
08.05.2012
Harda Roosna

Teeme Ära tänavusel talgupäeval istutati Hiiumaa ainsas loomade varjupaigas, Kuulikodus marjapõõsaid, sorteeriti lammutatud talli materjali küttepuudeks ja ehitusmaterjaliks, lõhuti ja laoti puid, koristati ruume ja õuet, täideti prahiga pinnast. Vana saun puhastati, selle katus parandati ja hoone värvimist triibuliseks alustati kaasatoodud värvijääkidega. "Meil on nüüd triiphoone, mis jääb peamiselt kasside käsutusse," naeris Kuulikodu perenaine Kadri Taperson.


Kuulikodu talgutel osales 24 inimest, kellest ainult üksikud olid varjupaiga vabatahtlikud ja püsitoetajad. Tapersoni sõnul tegi see talgud eriti huvitavaks. "Väga hästi toimis süsteem, kus ukse peale riputatud tööde nimekirjast valis igaüks sobiva. Uskumatult tõhus ja lõbus päev ja väga tore seltskond - mul on nii hea meel, et Kuulikodul on nii palju toetajaid," lisas ta.

Kõik jäid talgupäevaga väga rahule, äpardus juhtus vaid Kadri endaga, kes talgupäeval roostes naela jalga astus ja pidi haiglasse sõitma teetanuse vastast süsti saama.