Küsitlus 05. mai

Vooremaa
05.05.2012
Eili Koitla

Kas osalete Teeme Ära talgutel?


Janar, noorsootöötaja

Olen Pärnus kahepäevasel koolitusel ja seetõttu ei saa talgutel osaleda, aga ma korraldasin isiklikud talgud Kuremaa randa koristades juba mõne nädala eest. Teao, et täna korraldatakse ka Kuremaa küiataigud, kus koristatakse asulat. Igal aastal os olnud osalejaid umbes seitsmekümne ringis ja varem olen külaseltsi aseesimehena ka ise aktiivselt kaasa löönud.

Uno, spordiliidu "Kalju" esimees

Mul on plaani s osaleda Põltsamaa matkapäeval, mille kuupäev sai paika pandud juba detsembris. Talgute kuupäev sai mulfe teatavaks alles hiljem, nii et se! aastal jääb mul talgutel osalemata. Meie maja rahval on iga-aastaseks traditsiooniks majaümbruse koristamine.

Viktor, maavanem

Hea meel on tõdeda, et oma ümbruskonnast hoolitakse ning talguid korraldatakse. Kahju, et kõikidel inimestel pole prahi prügikasti viskamine ning" looduse puhtana hoidmine veel iseenesest mõistetav tegevus. Ideaalis ei peaks me korraldama kord aastas koristustalguid, kus aktiivsed inimesed tulevad kokku ja koristavad nende järelt, kes prahti maha pilluvad.

Väino, koolidirektor

Vaimastveres on plaanis külaelanike kaasabi! kiigeplats korda teha ja võimalusel ka kaugema! natuke korrastada. Me ei ole seda sündmust ametlike Teeme Ära talgutena välja reklaaminud, pole selleks vajadust olnud. Loodame, et saame nii paijii rahvast kokku, et platsi korda saaks.

Gabriel, õpilane

Minu kodukobas Kärdes on plaanis koristustalgud läbi viia ja kui Ilma on, siis lähen ka ise appi. Olen kahel varasema! aastai käinud külaplatsi ja Karde mäe ümbruses olevat parkimisplatsi koristamas. Külaplats on pärast korrastamist ka enam-vähem korda jäänud, kuid maantee aares olevasse parklasse tekib ikkagi aasta jooksul palju sodi.