Kadriorus ehitati nahkhiirtele pesakaste 29. aprill

ETV, Aktuaalne Kaamera
29.04.2012
Link videole: http://uudised.err.ee/index.php?0534940&play&id=47670

(21:00) Algav kodanikuühiskonna nädal ärgitab inimesi ümbritsevaid probleeme märkama ja üheskoos lahendama, et elukeskkonda paremaks muuta, Tallinnas Kadrioru pargis peeti täna peatse "Teeme ära" eeltalguid.


Kodanikuühiskonna nädal on sissejuhatus eelseisvale "Teeme ära!" talgupäevale, millega seekord ühiste koristustööde kõrval kuulutatakse ka sõda ohtlikele katteta kaevudele. Tallinnas Kadrioru pargi kontori hoovis sahisesid täna saed ja surisesid puurid ning käe said valgeks või siis hoopis värviseks nii suured kui väikesed.

Talgulised valmistasid nahkhiirtele pesakaste. Nahkhiired on looduskaitse all ning Eestis on neid 12 liiki, mõned neist üsna haruldased. MTÜ Suurkõrv spetsialist ja Tallinna ülikooli zooloogia lektor Triinu Tõrv ütles, et nahkhiired võtavad pesakastid omaks, sest neil on suvel vaja varjepaiku, kuhu oma kolooniad rajada.

"Kadrioru pargis on väga palju nahkhiiri, see on üks Tallinna parimaid nahkhiirepaiku. Valgetel suveöödel on väga hästi näha, kuidas nahkhiired siin lagendike kohal tiirutavad ja ka tiikide kohal," rääkis Tõrv.

Kui täna kanti hoolt nahkhiirte eest, siis tuleval laupäeval toimuva üle-eestilise talgupäeva raames püütakse ohutumaks muuta ka inimeste elu.

On ju teada, et ohtlikud kaaneta kaevud ja kanalisatsiooniagud on nõudnud lubamatult palju ohvreid. Seetõttu ootab "Teeme ära!" meeskond koostöös päästeameti ja tehnilise järelevalveametiga, et talgulised neist teada annaks.

"Kuna sel päeval on kümned tuhanded eestimaalased väljas, tuleks hoida silmad lahti ja kes näevad, kui on võimalik, käepäraste vahenditega seda märgistada. Kindlasti võiks helistada päästeala infotelefonil 1524 ja anda sellest teada - hoiame ilmselt sellega ära nii mõnegi õnnetuse," ütles "Teeme ära!" talgupäeva eestvedaja Tarmo Tüür.