Homme pöörab maailm pilgud Eestile 04. mai

Harju Elu
04.05.2012
Külli Volmer

5. mail on kogu maailma pilgud pööratud meie poole, sest see, mis talgupäeval ära tehakse, on Eesti panus 2012. aasta Maailmakoristuse ajalukku.


Teeme Ära talgupäeva maakondlike koordinaatorite meeskonna eestvedaja

Tänavu pole eestlane mitte ainult oma prügi koristaja, vaid ka maailmakoristaja. Ligi sada osalevat riiki küsivad, mida Eesti teeb ja mis on võrreldes 2008. aastaga muutunud.

Meie keskkond on palju puhtam, oleme teadlikumad prügi käitlemisest, keskkonnale ohtlikest ainetest jms. Eesti on Teeme Ära talgupäevaga maailmale eeskujuks ja innustajaks. Kui igaüks vaatab avara pilguga enda ümber ja näeb, mis vajab korda tegemist, saame tuhandeid mõtteid. Oleme sammukese muust maailmast ees. Maailma saab puhtamaks teha mitte ainult prügi koristades, vaid ka midagi uut luues, ehitades, vana lammutades, uusi sihte seades. Avasta Eestimaad!

On oluline, et talgupäeval tullakse kõdust välja ja võetakse

Talgulisena lähevad arvesse kõik, kes sel päeval ametlikel talgutel abiks, sest talgujuhid annavad päeva lõpus reaalse osalejate arvu kirja. Kui pole tuttavat paika, siis vali, kuhu soovid minna ja avasta Eestimaad! Töö on vaba tahe

Talgukorralduses keskset koordineerimist enam pole, iga talgujuht vastutab algusest lõpuni oma taigu eest. Erinevad inimesed, erinevad tegevused. Palju põnevaid ettevõtmisi on ka Harjumaal.

"Saue puhtaks!" talgutele on 500 kohta, kirjas on 493 osavõtjat. Loksa linna talgupäevale

"Saue puhtaks!" talgutele on 500 kohta, kirjas 493 osavõtjat.

kaasa hea tuju. Tore, kui talgujuhile antakse oma tulekust teada, nii saab talgujuht tööd, töövahendeid ja kehakinnitust planeerida.

Kes pole ennast veel talgutelele kirja pannud, leiab kõdulehelt www.teemeara.ee sobiliku köha ja võib talgujuhilt küsida, kas saab veel viimasel minutil liituda.

on 250 kohta, kirjas talgulisi juba 240. Metsanurme ja Voose teevad külad korda, et suvel Avatud külaväravate päeval (21. juulil) külalisi vastu võtta.

Anija vallas korrastatakse suvelavastuse "Birkenruh episood. Kurb armulugu" mänguplatsi ja rajatakse dekoratsiooniks lillepeenraid. Harjumaal on igas vallas külatalgud.

Tehnilise järelevalve amet koostöös päästeametiga kutsub talgute raames teada andma katmata ja katkiste luukidega kaevudest ning muudest sarnastest ohtlikest rajatistest. Nii talgupäeval kui edaspidi saab ohtlikest rajatistest teatada päästeala infotelefonile 1524.

Suur talgukohtade arv ja see, et töid jagub igas linnas ja vallas, teeb rõõmu.

See on märk, et oskame korrastamist vajavat märgata ja Eestimaast hoolida. Talgud on kodanikualgatus, meie vaba tahe. Teeme Ära!

Maakondlike koordineerijate eestvedaja Külli Vollmer kutsub üles talgutega liituma. "Avastage Eestimaad!" soovitab ta minna kasvõi võõrasse paika abikäsi pakkuma. Regina uiieon