Hea "Teeme Ära" talgupäeva sõber! 20. märts

Terviseleht
20.03.2012

Kuulutasime välja viienda Teeme Ära talgukevade nüüdsest saab www.teemeara.ee veebilehel talguid registreerida. Oma talgud on kirja pannud juba 55 talgujuhti!


Just praegu on paras aeg mõelda, mis mu kodukandis võiks tänavusel talgupäeval ühiselt ära tehtud saada. Oodatud on nii värsked talguideed kui pikema talgutraditsiooniga külad ja ühingud, samuti linnaseltsid, et olla eeskujuks ja innustajaks teistele.

Allpool leiad talgupäeva uudiste seast järgmist infot: Olulisemad kuupäevad

Alates 15. märtsist on võimalik www.teemeara.ee veebilehel talguid registreerida. 15. aprillil algab samal veebilehel talguliste registreerimine.

5. mail toimub kõikjal üle Eesti ühine Teeme Ära talgupäev. Talgulugude kogumine

Mullu alustasime koostöös ER-Miga talgulugude kogumist. Tänaseks on laekunud üle 100 omanäolise talguloo, millele ootame tänavu lisa. Talgulugu võib olla aastate tagune või värskem - loodame kokku koguda Eestit katva talgulugude valiku, mis seob nii erinevaid aastakümneid, piirkondi kui põlvkondi. Sel aastal panime koostöös ERMi ja Eesti Pärimusmuusika Keskusega kokku talgulugude kogumiku, mille leiab iga talgujuht enda stardipaketist.

Lugudega saab ühtlasi tutvuda aadressil www.teemeara.ee/talgulood.

Talgulugusid saab jätkuvalt sisestada otse Teeme Ära veebilehel spetsiaalses aknas, mille kaudu muudetakse lood ka teistele nähtavaks.

Soovi korral saab ERMi saata ka pikemaid lugusid koos veebilinkide, esemete, fotode ja videotega posti teel: Tiina Tael, Eesti Rahva Muuseum, Veski 32, Tartu 51014. Talgujuhtide Stardipakett

Sel aastal panime talgujuhtidele kokku stardipaketid, mis aitavad kaasa tegusa talgupäeva korraldamisele. Muuhulgas sisaldab stardipakett esmaabitarbeid, töökinnaste varu, kriisijuhendit, Talguhundi rinnamärki talgujuhile, samuti talgulugude CD-plaati ja ajalehte Talguline, milles nii nõuandeid ja soovitusi kui talgumeelelahutust.

Talgujuhid saavad oma stardipakettide kättesaamise kohta täpsema info e-postiga.

Suur aitäh kõigile toetajatele, kes aitasid stardipaketti kokku panna!

Maailmakoristus

Tänaseks on Teeme Ära algatus jõudnud mitmetesse riikidesse üle terve maailma. Nimelt on rohkem kui 80 riiki maailma eri paigust otsustanud Eestis 2008. aastal toimunud koristuspäeva eeskujul korraldada ka oma koristuspäev. Kuigi eestlase jaoks on koristustalgud nüüdseks üks võimalik talguliik teiste seas ning palju tehakse ka muid tarvilikke talgutöid, oleme oma talgupäevaga kindlalt 2012. aasta maailmakoristuse kaardil! Korraldavad organisatsioonid ja partnerid

Talgupäeva korraldavad: Eestimaa Looduse Fond, Eesti Külaliikumine Kodukant, Eesti Muinsuskaitse Ümarlaud, Teeme Ära Minu Eesti, Vabaühenduste Liit EMSL.

Partneritena löövad kaasa Kodanikuühiskonna Sihtkapital, EMT, Swedbank, Coca-Cola HBC Eesti, Statoil, Tamrex, Dorpat, Nordic Hotels, Pakendikeskus jt.

Info talgute korraldamise kohta: www.teemeara.ee/talgujuhile (lehte täiendatakse jooksvalt!)

Talgute registreerimine: www.talgud.teemeara.ee/events.

Registreerimisel saab abi ja nõu küsida maakondlikelt koordinaatoritelt - www.teemeara.ee/kontakt/koordinaatorid, e-maililt info@teemeara.ee ning telefonilt 53 564 100.

Vajalikud kontaktld: www.teemeara.ee/kontakt