Talgupäevale on registreerunud üle 12 400 inimese 07. mai

Meie Maa
07.05.2011


Laupäeval peetavale "Teeme ära!" talgupäevale oli reede keskpäeva seisuga registreeritud 956 talgut, kuhu on end osalejana kirja pannud üle 12 400 talgulise.


Talgutele registreerimine on viimastel nädalatel oluliselt hoogustunud, veel eelmise nädala alguses oli registreerunuid kolm korda vähem - 4000.

Tuhanded talgulised üle Eesti asuvad laupäeval oma kodukanti korrastama või lähevad appi mõnda kaugemasse talgupaika. Kõige rohkem on kavandatud külatalguid, samuti heakorra, mälestiste ja looduskaitse talguid, plaanitakse ka mõttetalguid. Sel aastal on aktiivselt liitunud ka korteriühistud ja lasteaiad, teatas talgupäeva eestvedaja Tarmo Tüür.

Talgupäeva korraldavad Eestimaa Looduse Fond, Eesti Külaliikumine Kodukant, Eesti Muinsuskaitse Ümarlaud, Teeme Ära Minu Eesti, Vabatahtliku Tegevuse Arenduskeskus ja EMSL. Partneritena löövad kaasa Kodanikuühiskonna Sihtkapital ja mitmed ettevõtted.

Talgupäeva traditsioon sai alguse 2008. aastal, kui kõikjal Eestis toimusid prügikoristustalgud. 2009. aastal toimusid mõttetalgud ning mullu sarnaselt tänavuse talgupäevaga erinevad talgud. Talgupäev on leidnud või leidmas järgimist mitmetes teistes riikides.