Suitsusilgud ning lõkketuhlid või ja koduse lihaleivaga

Rahvusköök/piirkond

Läänemaa kohalik rannarahva ja maamehe söök

Kogus - mitmele sööjale jagub

15-nele inimesele

Koostisosad ja kogused

* räimed 5kg
* kartulid 5kg
* võid 500g
* rukkileivajahu 2kg
* suitsusink 500g
* sibul 100g, keefir 1l, sool

Valmistamine

Teha soolvesi ja panna räimed soolduma, see ei võta kaua, kui neid paar korda segada, saab varsti suitsuahju laduda, muidugi võib vähesema soolaga ka eelmine päev räimed soola panna. Kui suitsuahju soojaks kütta, tuleb ka lõkkekartulite jaoks söed ettevalmistada. Kartulid tuleb panna tuha sisse tehtud sövendisse ja söed peale tõmmata, valmimise aeg sõltub söte kogusest, rämede suitsetamise aeg sõltub ka räime suurusest. Leib oleks mõistlik teha valmis pakendil oleva õpetuse järgi, tuleb kindlasti välja. Kui leib valmis, kalad suitsetatud ja kartulid küpsend, serveerida koos võiga

Lisainfo

Seda toitu pakutakse talgulistele siin talgul »