Seto suitsusealiha pirukas

Rahvusköök/piirkond

Seto

Kogus - mitmele sööjale jagub

32tk

Koostisosad ja kogused

Taigen
450 g nisujahu
40 g küpsetusmargariini
30 g suhkrut
25 g presspärmi
300 ml vett
1 muna
5 g soola
Täidis
450 g pekisemat suitsusinki
200 g porgandit
50 g sibulat
õli
1 muna määrimiseks

Valmistamine

Taigna valmistamine
Sõeluda jahu.
Lisada jahule suhkur, sool, pehme küpsetusmargariin ja muna.
Lahustada presspärm käesoojas vees.
Lisada vedelik jahule.
Sõtkuda tainast kuni see käte küljest lahti tuleb.
Panna tainas sooja kohta kaetuna kerkima.
Sel ajal, kui taigen kerkib, valmistada piruka täidis.
Täidise valmistamine
Hakkida suitsusink väikesteks kuubikuteks.
Puhastada ja koorida porgand. Riivida peenikese riiviga.
Puhastada sibul, hakkida peeneks.
Lisada pannile õli, seejärel sibul ja porgand. Kuumutada neid ca paar minutit. Seejärel lisada kuubikuteks hakitud suitsusink. Kuumutada segu koos.
Valmis segul lasta jahtuda.
Pirukate valmistamine
Rullida taigen jahusel laual.
Lõigata taignast väikesed ruudud ja asetada iga ruudu keskele kuhi täidist.
Keerata taigen üle täidise ja asetada pirukas pannile liitekoht allpool.
Lasta pirukal ca 10 minutit kerkida, seejärel määrida munaga.
Küpsetada ahjus ca 200°C 10-15 minutit.

Lisainfo

Seda toitu pakutakse talgulistele siin talgul »