Pikaleeme ajavilja pada

Rahvusköök/piirkond

Sörve

Kogus - mitmele sööjale jagub

16

Koostisosad ja kogused

  • 500 gr loomaliha
  • 3 l vett
  • 500 gr peeti
  • 800 gr värsket kapsast (kaapsust)
  • 400 gr porgandit (porknat)
  • 2 peterselli juurt
  • 100 gr Saaremaa vöid
  • 2 slp suhkrut
  • 2 slp 30% äädikat
  • Maitseks soola, musta pipart, loorberit
  • 300 gr tomatipüreed
  • 400 gr peipsi sibulat
  • 500 gr kartulit (tuhlist)
  • 200 gr kaalikat (leigest)
  • Soovi korral Saaremaa hapukoort

Valmistamine

Pane pestud liha külma veega keema. Kogu juurvili löigata 4-5 cm pikkusteks ribadeks. Hautada vöis. Lisa tomatipüree ja äädikas(peedi värvus säilib nii paremini). KÖIK hautada pehmeks.

Eraldi värske kapsas keeta lihaleemes 5-10 min.

Lisada köik kokku. Supp saab ilusa värvuse kui talle lisada 2-3 slp toorest, riivitud peeti löpus.

Peale soovi korral Saaremaa hapukoort.

Lisainfo

Seda toitu pakutakse talgulistele siin talgul »