Pärmitaigna pirukad seene-liha-riisi täidisega

Rahvusköök/piirkond

Eesti, Virumaa

Kogus - mitmele sööjale jagub

6

Koostisosad ja kogused

Taigen:
  • 800 g jahu,
  • 2 klaasi vett või piima
  • 12 g pärmi
  • 1 tl soola

Täidis:
  • 3/4 klaasi riisi
  • 300 g keedetud liha
  • 300 g soolaseeni
  • 1 sibul
  • pipart jt maitseaineid

Valmistamine

Taigen, nagu pärmitaigen ikka.
Täidis: seened leotada u 1 ööpäev külmas vees, riis keeta, hakitud seened ja sibul kergelt üle praadida, keedetud liha ajada läbi hakkmasina, koostisained kokkusegada ja maitsestada maitseainetega.
Taigen rullida 2-3 mm paksuseks, asetada täidisekuhilad üksteisest 7-8 cm kaugusele taignale, pöörata taigna serv peale, suruda klaasiga pirukad välja, määrida munaga ja küpsetada.

Lisainfo

Seda toitu pakutakse talgulistele siin talgul »