Rahvusköök/piirkond

Türgi

Kogus - mitmele sööjale jagub

4

Koostisosad ja kogused

  • 1 tk porgandit
  • 1 tl vürtsköömet
  • 0,5 tl koriandri seemneid
  • 1 spl kuivatatud münti 
  • 1 tk sibulat
  • 2 spl tomatipastat
  • 200 g punaseid läätsesid
  • 1,5 l köögivilja puljongit
  • 1 spl võid
  • 2 spl oliiviõli 
  • 1 tl jahvatatud paprikat
  • 0,25 tl tšillit 
  • 1 spl sumahhi 
  • värske koriander ja maitsestamata jogurt (serveerimiseks)

Valmistamine

Haki sibul ja riivi porgand. Kuumuta pannil või ja oliiviõli. Prae sibulat ja porgandit aegajalt segades umbes 5 minutit. Lisa pannile paprika, purustatud vürtsköömned ja koriandri seemned, tomatipasta ning tšilli. Sega ja prae mõned minutid. Lisa läätsed ja puljong. Keera kuumus madalaks, kata pott kaanega ja keeda umbes 30 minutit. Kasuta saumikserit ja püreesta supp. Sega hulka kuivatatud münt ja pool sumahhist. Serveeri ülejäänud sumahhi, maitsestamata jogurti ja värske koriandriga.

Lisainfo

Seda toitu pakutakse talgulistele siin talgul »