Rahvusköök/piirkond

Kihnu

Kogus - mitmele sööjale jagub

15

Koostisosad ja kogused

  • 550 g Nisujahu
  • 27g Värske pärm
  • 4 dl Piim
  • 3 spl Suhkur
  • 130 Või
  • 1.5 tl Sool

Valmistamine

1. Lahusta pärm väheses koguses käesoojas vees. Kuumuta piim peaaegu keemiseni ning lisa siis piima sisse suhkur, sool ja või. Sega omavahel kokku pärm ja piimasegu ning sõelu siis vedeliku sisse jahu. Sõtku tainas läbi. Tainas peab jääma üsna vedel. Järgmisena jäta tainas sooja kohta köögirätiku või toidukilega kaetud kausis kerkima. Tainas peaks kerkima vähemalt kahekordseks või siis umbes tund aega.

2. Nüüd tõsta tainas võiga määritud vormi. Lase vormis veidi aega (umbes 20 minutit) soojas kohas tainal kerkida. Samal ajal kuumuta ahi 200 kraadini.

3. Küpseta eelkuumutatud ahjus saia umbes tund aega. Poole küpsetamise pealt võid ahju temperatuuri umbes 180 kraadini alandada.

Lisainfo

Seda toitu pakutakse talgulistele siin talgul »