Kihiline rukkileiva magustoit

Rahvusköök/piirkond

Eesti köök

Kogus - mitmele sööjale jagub

5

Koostisosad ja kogused

  • 500 g Kohupiim
  • 200 g Hapukoor või maitsestamata jogurt
  • 5.5 sl suhkrut
  • 500 g Veidi kuivanud leiba
  • 50 g Või
  • 1.5 tl Kaneel (jahvatatud)
  • 500 g mustsõstrakeedis

Valmistamine

Sega kohupiim hapukoore või maitsestamata jogurtiga, lisa 2 sl suhkrut. Riivi tahkunud leib. Sulata pannil või, rösti selles riivitud leiba koos 3,5 sl suhkru ja kaneeliga ning lase jahtuda. Pane kaussi kiht kohupiima, sellele kiht leivapuru ja kiht moosi, seejärel lao samad kihid veel kord. Kõige peale puista leivapuru. Magustoit on maitsvaim 2–3 tunni pärast, kuid sobib süüa ka järgmisel päeval, kui see on täielikult läbi imbunud. Kui tahad rooga pakkuda kohe, jäta kohupiim vedelam ja pane ohtralt moosi vahele.

Lisainfo

Seda toitu pakutakse talgulistele siin talgul »