Kärutädipuder e. mulgipuder, poolvillane, trambitrall jne

Rahvusköök/piirkond

Võrumaa

Kogus - mitmele sööjale jagub

30

Koostisosad ja kogused

6 kg Kartulid  
700 g Tang  
8 l Vesi  
Sool  

SERVEERIMISEKS
6 tk Suur sibul  
600 g Maasuitsupeekon

Valmistamine

Võta Lõuna-Eesti tangu,pane need külma vette,pese läbi ja pane siis eraldi nõusse keema,lisa veidi ka soola. NB! Tangained paisuvad keedes 3 korda. Nüüd võta kartulid,pese ja koori. Lõika kartulid pikuti pooleks ja pane keeme siis,kui tangud on juba peaaegu pehmed. Kui tangud on korralikult pehmed,siis tõsta need kartulitele peale. Enne vala kartulitelt vett veidi vähemaks. Nüüd tambi kartulid ja tangud segamini,(ära tee seda miksriga või saumiksriga,sest siis muutub puder möllilt liimjaseks), maitsesta. Kui on soovi,siis prae sisse ka lihakuubikuid sibulaga,või tõsta need hoopis pudrule "silmaks" peale.

Lisainfo

Seda toitu pakutakse talgulistele siin talgul »