Rahvusköök/piirkond

Karjala

Kogus - mitmele sööjale jagub

25 tk

Koostisosad ja kogused

3,5dl rukkijahu
1,5dl nisujahu
0,5tl soola
2dl külma vett
1spl õli
Täidis.
7,5dl piima
300g riivitud porgandit
2,5dl riisihelbeid
1tl soola

Valmistamine

Sega taignaained hoolega.Täidise jaoks kuumuta piim keemiseni.Lisa riivitud porgandid ning lase uuesti keema tõusta.Lisa riisihelbed ja keeda 4 min.Maitsesta soolaga.Rulli tainas õhukeseks ning lõika sellest 25 taignaketast.Aseta igale tükile ports täidist ja näpista servad kokku.Küpseta 250 kraadise ahju allosas 15-20 minutit,kuni pirukad on kuldsed.Määri kuumadele pirukatele piima-või segu.

Lisainfo

Seda toitu pakutakse talgulistele siin talgul »