Rahvusköök/piirkond

Eesti

Kogus - mitmele sööjale jagub

20

Koostisosad ja kogused

Karask
  • 0,5 l hapupiima või keefirit 
  • 2 – 3 spl õli või sulatatud võid 
  • 1 muna
  • 0,5 tl soola
  • 2 spl suhkrut
  • 1 tl küpsetuspulbrit 
  • 6 klaasi jahu (2/3 odrajahu, 1/3 täistera nisujahu)
  • soovi korral seemneid, köömneid 

Kiluvõi
  • 200 g vürtsikilu
  • 400 g võid
  • 1 tl kuivatatud tilli 
  • 1 tl kuivatatud peterselli 
  • veidi sinepit 

Valmistamine

Karask  
Muna vahustada soola ja suhkruga, lisada või ja hapupiim, seejärel jahu. Segada, kloppida hoolikalt (taigen peab olema paks), seejärel lisada seemned ja viimasena küpsetuspulber. Valada õlitatud vormi (ka keeksivorm on sobiv) ja küpsetada eelkuumutatud ahjus 200juures 25 - 30 minutit. Lõigata jahutatult.

Kiluvõi  
Kilud puhastatakse ja peenestatakse, lisatakse või ja maitseained, segatakse hoolikalt. Serveerimisel võib lisada keedumuna viile.

Lisainfo

Seda toitu pakutakse talgulistele siin talgul »