Rahvusköök/piirkond

Saaremaa

Kogus - mitmele sööjale jagub

10

Koostisosad ja kogused

  • 0,5 kg pekisemat suitsuliha
  • 0,5 kg toorest peekonit
  • 2 sibulat
  • 2 kg nisujahu
  • 2 muna
  • vesi
  • sool

Valmistamine

Tükeldada liha kuubikuteks.Praadida lihad sibulaga,et tuleks palju rasva.Lisada kaussi vesi ja praetud liha kuubikud, jahu,sool ja munad, et tekis tainas millest saab kätega väikesed pallid voolida.Suurema potiga tuleb vesi keema ajada ja siis vastalt palle voolides need keevasse vette panna.Keedu veele võib lisada ka soola. Pallid on valmis kui kerkivad pinnale. Valmis jahupallid tõsta vahukulbiga kaussi. Kui pallid taldrikul, võib neile peale lisada keeduleent ja kõrvale piima juua.

Lisainfo

Seda toitu pakutakse talgulistele siin talgul »