Rahvusköök/piirkond

Rannaküla vana kalurite kalasoolamise viis

Kogus - mitmele sööjale jagub

6

Koostisosad ja kogused

400-500 g hästi värsket kalafileed - siiga vm värsket kala
2 sibulat
1 sl meresoolahelbeid
pits viina

See on vana kalurite kalasoolamise viis, hea kui saab kala kohalikult kalurilt, aga Selveri kala letist leiab ka sobivat.

Valmistamine

Lõika nahata kalafilee kuubikuteks, haki sibul peeneks. Pane mõlemad kaussi, raputa üle soolaga. Aseta kausile taldrik ja klopi kala, sibulat ja soola raputades umbes 2-3 minutit. (Kloppimiseks võid kasutada kaanega karpi)
Nüüd võid kohe sööma hakata. Soovi korral jahvata peale veidi musta pipart ja pigista peale tilk sidrunimahla.
Lisaks läheb vaja röstsaia, muna v ka värsket kartulit koorega ning maitserohelist.

Lisainfo

Seda toitu pakutakse talgulistele siin talgul »