Keskkonnaprogramm Prügi VaheTund alustas oma neljandat hooaega!

2015. aasta novembris alustab keskkonnateemaline haridusprogramm Prügi VaheTund juba oma neljandat hooaega. Esimene kool, mida uuel hooajal külastatakse 13.novembril, on Tallinna Kristiine Gümnaasium.

Teeme Ära! liikumisest väljakasvanud Prügi VaheTund on 5. klasside õpilastele suunatud keskkonnahariduslik programm. 2013. aastal kahe aktivisti Liisa Toompuu ja Kristiina Dreimanni poolt alustatu on nüüdseks kaasanud juba tuhandeid viiendikke üle Eesti.

2014/15 õppeaastal jõudis programm 143 kooli üle Eesti. Sel õppeaastal plaanivad 15 programmi läbiviijat  külastada vähemalt 200 kooli üle Eesti. 

Kui Eestist alguse saanud ülemaailmne prügikoristusaktsioon Let’s Do It! World kogub maailmas üha enam populaarsust, siis eestlaste seas tegeletakse koristamise asemel juba üha enam prügi tekke ennetamisega. Programmi sihtrühmaks on valitud just uudishimulikud ja arenevad viiendikud, kes on sellises eas, kus nende käitumist on veel võimalik mõjutada. Need lapsed saavad olema eeskujuks ka vanematele põlvedele, loomaks üheskoos puhtamat ja paremat ühiskonda.

Programm ei seisne ainult ettekandes, kuna lastel on võimalik osa võtta ka jätkutegevusest. Sel õppeaastal peaksid lapsed oma kodukohas üles pildistama mõne mitte just kõige keskkonnasõbralikumalt toimiva objekti/hoone/toote ning sellele lisama omapoolse lahenduse. Parimatele ideedele paneb zürii välja kuni kolm rahalist auhinda (200, 150 ja 100 eurot), mille eest saab võitja endale ise auhinna valida. Jätkutegevusest täpsemalt siin: http://www.teemeara.ee/prygivahetund/jatkutegevus/2016-jatkutegevus/ulesanne.

Eelmise aasta võitjatega saate tutvuda siin http://www.teemeara.ee/prygivahetund/jatkutegevus/2015.

Kõikide osalevate koolidega saab tutvuda siin http://www.teemeara.ee/prygivahetund/osalevad-koolid.

Keskkonnaharidusprogramm Prügi VaheTund on 5. klassi õpilastele suunatud 45minutiline koolitund, kus koolitajad räägivad asjade tootmise ja tarbimise mõjust elu- ning looduskeskkonnale. Kogu programm on  üles ehitatud lastele huvitavas võtmes, sisaldades endas foto- kui ka videomaterjale ja andes lastele näpunäiteid ise midagi prügivähendamise vallas ära teha. Rohkem infot programmist, jätkutegevusest ja harivatest mängudest saab lugeda projekti kodulehelt http://www.teemeara.ee/prygivahetund.

Programm on positiivset tagasisidet saanud nii Teeme Ära! tegijatelt, globaalse ettevõtmise Let’s do it! World eestvedajatelt kui ka jätkutegevuses osalenud laste seast.

Projekti läbiviimist toetavad SA Keskkonnainvesteeringute Keskus ja Tootjavastutusorganisatsioon OÜ.