Fotojaht „Tulnukas Jaak päästab kodukoha!“

Meie kõigi elukeskkonnas on palju asju, mis võiks olla olemata või mis võiks keskkonnasäästlikumalt toimida. Selleaastases jätkutegevuses osalemiseks:

  1. Leia oma kodukohas mingi objekt (mõni hoone, tehas, teatud toode poes või kodus, jne) ja

  2. tee sellest pilt või video ning

  3. lisa endapoolne selgitus/lahendus, kuidas seda olukorda hoopis keskkonnasäästlikumalt lahendada saaks.

Foto/video tegemisel tasuks meeles pidada järgmisi võtmesõnu: mõistlik tarbimine, vähem raiskamist, vähem prügi, taaskasutus, uuskasutus. Pildi sisu peab olema keskendunud prügi tekke vähendamisele (mitte prügi koristusele).

Žürii paneb ühele kuni kolmele parimale fotoga/videoga lahendusele välja vastavalt võitjate arvule kas 450 eurot, 300 ja 150 eurot või 200, 150 ja 100 eurot, mille eest saab võitja ise endale sobiva auhinna valida*.


REEGLID:

  • Konkursist võib osa võtta kas üksi, sõprade, klassi või perega.
  • Jätkutegevusena tuleb teha 1 foto või video (pikkus max 1 minut) kodukohas olevast objektist.
  • Tööle tuleb lisada lahendus (max 1 A4) pildil/videol olevale olukorrale.
  • Foto või video koos selgitusega tuleb saata aadressile prygivahetund@gmail.com hiljemalt 17. aprilliks 2016!

*Auhinnaks ei saa olla kontori-, majapidamis-, hooldus-, audio- ja visuaalse salvestamise ja esitamise ning muu sarnane tehnika (nt arvutid, fotoaparaadid, ipadid, telefonid jne), auhinnaks võivad olla näiteks õppetöös kasutatavad õppevahendid (nt mikroskoobid vms ), aga miks mitte ka võitjameeskonnale ekskursioon võidetud summa väärtuses mõnda keskkonnahariduskeskusesse,  muuseumisse või muusse harivasse kohta.


Antud teemaga haakub hiljuti ajalehe Postimees korraldatud üleskutse saata pilte kõige mõttetumalt pakendatud kaupadest. LINK