Hanna-Liisa Värik, Tabasalu Ühisgümnaasium, 4. klass





Stella Nahkur, Tallinna Saksa Gümnaasium, 5B klass




Robin Lek, Tabasalu Ühisgümnaasium, 5C klass

Edvard Pill, Rakvere Põhikool

Plastik pakendise panemise asemel võiks panna piim klaasi sisse.




Kertu Einman, Tallinna Saksa Gümnaasium, 5B klass

video-1460894571.mp4




Mia Isabel Kask, Tallinna Saksa Gümnaasium, 5B klass




Sandra Meltsas ja Elis Näppo, Tallinna Saksa Gümnaasium, 5B klass

"Riiete taaskasutamine"  

XiaoYing_Video_1460910585446.mp4




Emma Roberta Rajando, Jakob Westholmi Gümnaasium, 5B




Marta Verliin, Tallinna Saksa Gümnaasium, 5B klass

Kuna on probleeme plastikuga tegin ma kunagi pliiatsitopsi vanast šampoonipudelist.





Johanna-Maria Piik, Tallinna Saksa Gümnaasium, 5B klass

Kuna tänapäeval on suurimaks probleemiks plastik, mõtlesin ma teha vanast tühjast šampoonipudelist ühe vinge pliiatsitopsi! Vaja läheb:

Šampoonipudelit,
Kääre ning
Paberit

Kuidas teha?
1. lõika ära pudeli pealmine osa
2. lõika pudelile "suu"
3. lõika paberist välja silmad ning kleebi pudelile
4. soovikorral võid kleepida talle ka hambad suhu
5. vinge pliiatsitops ongi valmis!





Avely Villand

Sellel pildil on vana lagunenud maja,mis asub minu kodu lähedal.See reostab loodust ja õhku kuna sinna on viidud palju mittelagunevat prügi.Minu lahendus oleks maja lammutamine ja prügi äravedu.




Henri Värik, Tabasalu Ühisgümnaasium, 3. klass


"Õiged Valikud"




Caro-Ly Malleus



Daily Raudsepp ja Ergo Veski, Tootsi Lasteaed-Põhikool

Mina ja mu vend leidsime üheks ohukohaks oma kodualevis silla, mis asub Sirguojal aiamaade ja laululava vahel. Sild näeb väga ebakindel välja ja selle üks osa koosneb suurematest kiviplokkidest, mis omavahel pole ühenduses ja loksuvad, ning sellel puudub ka ühel pool käepide. Seda silda kasutavad suve jooksul paljud inimesed, nii noored, vanurid kui ka lapsed. Mitmeid kordi päevas ületatakse seda jala, jalgrataste ning aia- ja lapsekärudega. Veel käivad lapsed seal suviti turnimas ja lähevad plokkide kaudu jõkke mängima. Mulle see ei meeldi, kuna minumeelest ei tea kunagi, millal see sild võib kokku vajuda sealt otsast. Silla olukorda halvendavad ka kevadised üleujutused, mis kulutavad kallaste ääri.
Et teha silla ületamist ohutumaks, tuleks paremini kindlustada plokkidest koosnev osa. Kiviplokkidele peaks leidma mõne parema mooduse, kuidas neid omavahel klappima saada, et need ei loksuks või kasutada mõnda sidevahendit. Ka käepide tuleks teha selline, mis täidaks oma kohustusi ning raskendaks lastel allaronimist.



Pert-Emil Raun, Tallinna Saksa Gümnaasium, 5B klass



Laura Mets, Tallinna Saksa Gümnaasium, 5B klass

Kilekotid

Minumeelest kasutatakse kilekotte liiga palju. Olen näinud ja tean inimesi kes võtavad alati uuel ostul uue kilekoti. Tihtipeale ei taheta suurt kilekotti osta ning mõnel ostul võetakse isegi kümme väikest kilekotikest, sest need on ju tasuta. Kuid järgmistel päevadel poodi minnes ei võeta taas kodust kotti kaasa, et sinna oma ostud panna vaid võetakse jälle neid väikeseid kilekotte. Tihtipeale on ka toiduasjad poes liiga ära pakitud. Meie pere võtab alati poodi minnes kaasa paar kilekotti. Tihti kasutame ka paberkotte ning väikeseid kilekotte kasutame minimaalselt. Inimesed lihtsalt ei tea kui palju halba teeb see üks kilekott maailmale. Inimesed võiksid hakata kodust kaasa võtma kotte kui on tarvis poodi minna (näiteks riidekotte) ning kui tõesti ununes kott maha siis võiks kilekoti asemel soetada paberkott. Kilekott võrdub just nagu killerkott.