Populaarsest prügiteemalisest tulnuka videost tuttav Jaak kutsub kõiki viiendikke läbimõeldud tarbimist ja keskkonnasäästlikku eluviisi harrastama. Kõikidel programmis osalenud kooliõpilastel on võimalik jätkutegevuses kaasa lüüa.


Lauamäng “Tulnukas Jaak päästab maailma”


Mida teha ja kuidas elada, et meie planeedist ei saaks sellist maad, nagu Tulnukas Jaak kosmosest nägi? Aita Jaagul teha selgitustööd, kuidas olla tark ja loodussõbralik tarbija, mõeldes välja põneva ning hariva lauamängu.

Võtmesõnad, millest lauamängu koostamisel lähtuda, on mõistlik tarbimine, vähem raiskamist, vähem prügi, taaskasutus, uuskasutus.

Boonuspunkte saad, kui oled mängu tegemiseks kasutanud ära asju, mida oled taaskasutanud ehk andnud vanale asjale uue võimaluse.

Parimale lauamängule, mis vastab reeglitele ja on õpetlik ning kaasahaarav, paneb žürii välja 500 eurot, mille eest saab võitja valida endale ise sobiva auhinna*.

REEGLID:
  • Mängu võib valmis mõelda üksi, pere või sõpradepundiga.
  • Mäng peab olema minimaalselt kahe osalejaga mängitav.
  • Mäng peab sisaldama juhendit ning muid mänguks vajalikke elemente (nupud, täringud vms).
  • Mängu teema peab olema keskendunud pürgi vähendamisele (mitte prügikoristusele).

Valmis mäng saatke postiga hiljemalt 15. maiks 2015 Teeme Ära kontorisse, koos mängujuhendi, nuppude ja muu mängimiseks vajalikuga, et hindamisel saaksime mängu proovida.

Teeme Ära aadress: Telliskivi 60a, Tallinn 10412

*Auhinnaks ei saa olla kontori-, majapidamis-, hooldus-, audio- ja visuaalse salvestamise ja esitamise ning muu sarnane tehnika (nt arvutid, fotoaparaadid, ipadid, telefonid jne), auhinnaks võivad olla näiteks õppetöös kasutavad õppevahendid (nt mikroskoobid vms ), aga miks mitte ka võitjameeskonnale reis  500 euro väärtuses keskkonnahariduskeskusesse või muusse huvitavasse kohta (nt kaevandusmuuseum).

Kasuta lauamängu väljamõtlemiseks tuntud lauamängupoe Brain Games-i abi! 

Lauamängude spetsialistina on neil palju väärt nõuandeid, mida lauamängu tegemisel silmas pidada. Vaata kõiki neid häid mõtteid ja ettepanekuid siit videost (eesti keelsed subtiitrid leiad CC nupu alt):