TALGULINE  nr 6
Talgupäeva vabatahtlik häälekandja
Laadi alla Talgulise PDF

Õlatunne tekib ühistest saavutustest 20. veebruar

Olgu meid peres ja kogukonnas vähem või rohkem, koos toimetada on alati mõnusam kui üksi, eriti talgupäeval. Mis talgud need ikka on, kui ennast ise hobusena adra ette rakendad ja siis ise endale adra tagant hoogu annad. Eks sedagi saab ju vahel tehtud, aga talgupäev on ajast aega olnud ikka koostegemise ja koosolemise päev – õlatunne tekib ühistest saavutustest. Innustagu see pisike peotäis eelmise aasta talgutegusid tänavusi talgujuhte eest vedama ja talgulisi kaasa tulema, sest nagu vanarahvas teadis öelda: „Kes tööd teeb, see rõõmu näeb.“



Eidapere mõisapargi talgud

Talgute eesmärgiks oli kaasata töö- tegemisse ka Raplamaa noori. Nii saavad nemadki aimu sõnadest ’talgud’ ja ’linnupete’ ning õpivad tööd tehes rõõmu tundma. Üheskoos leiti tunne, et elu ja kevad on ilusad!




Tammermaa volbritalgud

Korrastati nii kergliiklusteid kui ka teeäärset võsa. Mahavõetud võsast sai õhtuks hea volbrilõkke, mille kõrval vilunud talgulised köieveoga rammu katsusid.




Kahula külatalgud

Tehtud said kõik plaanitud tööd ja kuna külas on traditsiooniks korraldada ühisolemisi, saadi ka talgupäeva õhtul kogukonnaga seltsimajas kokku, kuulati muusikat ja tehti kokkuvõtteid päevast.




Röa küla talgud

Talgupäeval pandi küla postkastidele katus. Jaksu jäi ka naaberkülale appi minna, kus aidati paigaldada hoopis uued postkastid. Töö vahele kulus ära rahvatants!






Elistvere loomapargi talgud

Talgupäevale on head seltskonda nautima oodatud ka neljajalgsed sõbrad. Näiteks Elistvere loomapargis said talgulised puhkepausi ajal loomadega tegeleda.










Otepää aedlinna talgud

Seltsingu esinaine Ene puhastas paari kaaslasega järve läheduses allikat, kui tema väga sõnakuulelik koer Loore otsustas perenaise juurest jalga lasta, et ühineda hoopis suurema talguliste seltskonnaga. Koer tassis käbisid ja hullas talgulistega. Isegi tema sai aru, kui lõbus on seltsis tööd teha. 


Võhandu jõe heakorratalgud

Räpina Avatud Noortekeskuse talgutel käidi kanuudega Võhandu jõel prügi korjamas. Koos tõmmati veest välja nii rehve kui ka kalavõrke. Jõe olukord muutis talgulised murelikuks.





Pärnumaa rannaääre koristamise talgud
Rannaäärt koristati Pärnumaal mitmel pool. Talguliste rõõmuks leiti ka mitmeid pudelikirju! Ja kui prügikott täis sai, leiti selle transportimiseks ekstreemseid viise.






Ulila Suveaia talgud

Ligi 30-pealine talguseltskond istutas üheskoos sada kuuske. Koos tehti korda ka suveaia ümbrus ja lava. Mitmed talgulised nägid esimest korda sisalikku!







Saaremaa Tagavere talgud

Supipausi ajalgi oli Tagavere talguvlistel silmis talguhundi hakkamine! Koos tehti ümbruskond korda.







Suure-Jaani lasteaia Sipsik talgud

Rõõmsad talgulised tegid korda kogu lasteaia õueala, alustades värvimistöödest ja lõpetades oksade lõikamisega. Koos võõraste inimestega töö tegemine oli mitmele talgulisele uus kogemus. Rõõm ja üllatus olid suured, kui laste rõõmsaid nägusid nähti.