Talgupäeva uudised

Teeme Ära Maailmakoristus kutsub kõiki eestimaalasi üleilmset koristuspäeva toetama

Teeme Ära Maailmakoristus alustas täna rahvusvahelise ühisrahastuskampaaniaga ning ootab kõigi eestimaalaste ja Eesti sõprade tuge, et korraldada 2018. aastal üleilmne koristuspäev, millest võtaks korraga osa 150 riiki.


Täna alanud ühisrahastuskampaania eesmärk on koguda 150 000 eurot. Kampaania kestab kaks kuud ja kogutud raha kasutatakse 150 riigis võimekate liidrite leidmiseks ning nende koolitamiseks. Koos leitud eestvedajatega toimub 8. septembril 2018 enneolematu üleilmne koristuspäev, kus samal päeval korraldab üleriigilist koristuspäeva 150 riiki.

Eestist alguse saanud Teeme Ära liikumine on jõudnud juba 112 riiki ning koristustalgutel on kaasa löönud ligikaudu 14,5 miljonit inimest. Ülisuured Teeme Ära koristustalgud on toimunud näiteks Lätis, Leedus, Sloveenias, Portugalis, Itaalias, Ukrainas, Albaanias, Rumeenias ja Kosovos. Eestimaalaste algatusest on indu saanud ka näiteks Brasiilia, Afganistan, Filipiinid ja India.

“Kõik eestimaalased, kes te olite väljas 3. mail 2008, aga ka hiljem, ja kes te olete tegelikult “süüdi” selles, et me täna Eesti algatusest laia maalima oleme jõudnud, palun aidake veelkord kaasa. Ühe päevaga 150 riiki massilisi koristustalguid pidama panna ei ole ühe, kümne ega isegi miljoni inimese tegemine,” rääkis Teeme Ära pikaaegne eestvedaja Eva Truuverk.

“Me teeme väga palju vabatahtliku töö korras ja hästi odavalt, aga taolise üliambitsioonika projekti korraldamiseks on meil vaja rohkem tuge. Sellepärast käivitasimegi rahvusvahelise ühisrahastuskampaania, millega kutsume kõiki appi, et Eesti algatus veelgi jõudsamalt laia ilma jõuaks ning et kogu maailm prügist puhtaks saaks” lisas Truuverk.

Truuverki sõnul tunneb ta end praegu märksa paremini kui 1. jaanuaril 2008, kui oli teada, et viie kuu pärast peaks prügist puhtaks saama kogu Eesti. “Muidugi on riskid õhus, aga meil on rahvusvaheline võrgustik ja tohutu kogemus ning me usume, et koos eestimaalaste ja Eesti sõpradega on võimalik kasvada palju suuremaks ja tugevamaks,” ütles Truuverk.

Üleilmse koristuspäeva ettevalmistamiseks loovad Teeme Ära Maailmakoristuse eestvedajad koos oma ala tipptegijatega lisaks ka globaalse prügikaardistusrakenduse ning korraldavad suure rahvusvahelise kampaania.

Maailma prügiprobleem on üha tõsisem – igal aastal jõuab meredesse ligikaudu 20 miljonit tonni prügi. 80% sellest on maismaa päritolu.

Teeme Ära üleilmse koristuspäeva elluviimisele saab hoogu anda Indiegogos: http://igg.me/at/worldcleanupday

Maailmakoristuse rahvusvahelist elluviimist toetavad Eesti Välisministeerium arengu- ja humanitaarabi vahenditest, Avatud Eesti Fond, Tallink, Skype, DHL Eesti, PricewaterhouseCoopers, Sendsmaily. Eesti vabatahtlike tööd toetavad EuroPark, Radisson Blu Hotel Olümpia, Infovara, HansaRama, Meedius Eesti, Telia ja Papyrus.

Lisainfo:
Meelika Hirmo
Teeme Ära Maailmakoristus 2016
Avalike suhete juht
Tel: +372 504 1258
E-post: meelika@letsdoitworld.org
Kodulehekülg: www.letsdoitworld.org
World Cleanup Day 2018 ühisrahastuskampaania Indiegogos: http://igg.me/at/worldcleanupday