Talguline  NR 5
Talgupäeva vabatahtlik häälekandja
Lae alla Talgulise PDF

Talgurahvas toob Eestimaale kevade

Talgurahvas teeb ettevalmistusi, et maikuu esimesel laupäeval, 7. mail ühiselt mägesid liigutama hakata. Olgu tegemist Munamäe või Mustamäe kandi rahvaga, talgutöid ja tegemisi jagub nii maale kui ka linna. Teeme Ära talgupäev annab hea võimaluse näidata välja oma hoolivust ja panna käed külge, et edendada elu Eestimaal – oma kodukohas ja ka kaugemal.

Loe lisaks »

Kogukonna pidupäev

Teeme Ära üle-eestilised algatused on toimunud alates 2008. aastast, Teeme Ära talgupäeva on praegusel kujul korraldatud 2010. aastast. Iga aastaga on levinud ja kinnistunud tunne ning teadmine, et talgupäev ei ole pelgalt vajalike tööde tegemise päev. Talgupäev toob inimesed kokku, loob hea meeleolu ning suhtlemise ruumi. On ju talgutelt ikka ja jälle leitud väärt ideid, uusi sõpru, elurõõmu, energiat ja emotsioone. 

Loe lisaks »

Talgupäev arvudes

Viimase kuue aasta jooksul on üha rohkem inimesi ise talguid korraldanud või leidnud tee kellegi teise korraldatud talgutele - aitäh teile! 

Loe lisaks »

ÜKS KÜSIMUS: Mida tähendavad sulle talgud?

Agu Laius
Kodanikuühiskonna Sihtkapitali (KÜSK) juhataja 

Talgud on heategevus, panustamaks meie kõigi jaoks olulistesse ettevõtmistesse. Talgud tugevdavad ühiskonna sidusust ja ühistunnet. Talgud teevad vaimu virgeks ja meele rõõmsaks.

 

Loe lisaks »

JÄRJEJUTT. JÄRJEJUTT. JÄRJEJUTT

Teeme Ära talgupäeva meeskond, Merekultuuriaasta 2016 korraldajad ja Eesti Pärimusmuusika Keskus andsid ühiselt välja merekultuuriaasta teemalise CD-plaadi „Mere- ja talgulugude kogumik 2016“. Plaat, mis sisaldab muusika kõrval ka kübekese meie rannarahva rikkast pärimusest, on aprillist kuulatav ka talguveebist. Järgnevalt üks Meremuuseumile saadetud lugu.

Loe lisaks »

Toredaid talguleide mulluselt Teeme Ära talgupäevalt

Lääne-Virumaa talgutel leidsid talgulised, et 50+ naised on tugevamad ja tervemad kui 50+ mehed.

Loe lisaks »

Teeme Ära Maailmakoristuse hiigelplaan

Nii nagu ühes õiges perekonnas ikka, on ka „Teeme ära!“ algatuste peres mitu last. Neist suuremad ja tuntumad on Teeme Ära talgupäev ja Teeme Ära Maailmakoristus. 

Loe lisaks »

Koostegemise rõõm väljendub talgutegudes 

Kogukonna ühised talguteod plingivad kui majakad, mis tähistavad teed uute ühiselt veedetud hetkede ja järgmiste rõõmsate kordaminekuteni. Ei ole tähtis, kas vanust juba rohkem või alles üsna veidike, kõik talgulised saavad anda oma panuse kodukandi hüvanguks. Väike valik mulluseid talgutegusid Eesti erinevatest paikadest juhatab sisse tänavuse talgupäeva ettevalmistused.

Loe lisaks »

Talguhundi pass – talgulise tunnuskiri

Juba teist aastat saavad kõik talgulised registreerimisel endale talguhundi passi, Teeme Ära talgupäeval kaasalöömist tähistava tunnuskirja, mis avab ühtlasi juurdepääsu talgupäeva partnerite eripakkumistele. Talguhundi passi saamise juhised leiab talguveebist www.teemeara.ee/pass. Samasse lisanduvad ka talgupäeva partnerite eripakkumised, muuhulgas on passi omanikele ka tänavu rongisõit talgunädalal poole hinnaga. 

Loe lisaks »

Talgujuht kui talguvankri voorimees

Nii nagu iga vanker vajab voorimeest, vajavad kõik talgud talgujuhti. Iga talgujuht vajab aga plaani ja varuplaani, et lükata talguvanker liikuma ning jõuda sellega soovitud punkti. Siin mõned näpunäited, mis hõlbustavad talguvankri juhtimist. 

Loe lisaks »

Intervjuu Silvia Lotmaniga: ELF saadab talgupaikadesse seemnepallid 

Juba kuuendat aastat üle-eestilise Teeme Ära talgupäeva peakorraldaja olnud Eestimaa Looduse Fond (ELF) tähistab tänavu 25. sünnipäeva. Loodustalguid on Teeme Ära liikumise sünni juures olnud ELF korraldanud juba ligi 20 aastat. ELFi juhatuse esimees Silvia Lotman kõneleb lühidalt organisatsiooni seosest talgutega.

Loe lisaks »