Veeohutuse stendi rajamine

Lühike abistav video veeohutuse stendi ehitamisest



Soovitused veeohutusstendi ehitamiseks

Stend tuleb ehitada nii, et sellele saaks kinnitada:
1) ühe päästevahendite komplekti (päästerõngas + viskeliin)
2) infotahvli (laius 100 cm x kõrgus 70 cm)

Vali ilmastikukindel puitmaterjal ja töötle seda nii, et niiskus (eriti maa sisse jäävaid jalgu) ei kahjustaks. Ole nutikas ja keskkonnasõbralik – ehita taaskasutatud ehitusmaterjalidest (nt euroalus). Rõngahoidjaks sobib hästi aiavooliku rulli hoidik (saadaval ehituspoodides).

Talgupäeva järel saadab Päästeamet kõigile talgujuhtidele postiga kleebise veekogu nime ja GPS koordi¬naatidega, mis tuleb paigaldada stendil infotahvlile. Koordinaadid kiirendavad päästeauto kohalejõudmist!

Siit leiad PDF-failina soovitusliku stendi joonise ja mõõtudega
(sama joonise saad ka koos talgujuhi stardipaketiga)

Soovitused veeohutusstendi paigaldamiseks

Veeohutusstendid on mõeldud paigaldamiseks avaliku ujumiskoha juurde. Paigalda stend piirkonda, kus tavaliselt kõige rohkem vees ollakse. Ühes ujumiskohas võib olla ka mitu stendi (nt rannaribal), kuid nende vahemaa peab olema vähemalt 100 m.
Paigalda stend võimalikult veepiiri lähedale, kuid arvesta veetaseme kõikumisega eri aastaaegadel (nt rüsijää võib kuhjudes stendi kahjustada). Kui Sa ei paigalda stendi endale kuuluvale maatükile, lepi kindlasti enne maaomanikuga kokku. Ära paigalda stendi sinna, kus ujumine on keelatud või ehitamist keelavad looduskaitselised või muud piirangud.
Pärast paigaldamist jälgi stendi ja päästevahendite heakorda aastaringselt.