Talgupäeva uudised

Teeme Ära talgunädal lükatakse täna käima eeltalgutega Tallinna Loomaaias 27. aprill

Teeme Ära talgupäeva meeskond alustab üle-eestilist talgupäeva nädalat täna eeltalgutega Tallinna Loomaaias, kus värvitakse koos vabatahtlikega muskusveiste piirdeaeda ja takiinide maja.
Sel laupäeval, 2. mail peetavale Teeme Ära talgupäevale on tänahommikuse seisuga registreeritud juba ligi 1600 talgut ja üle 16 000 talgulise ning neid aina lisandub. Talgupäeval osalemiseks saab end kirja panna talguveebis aadressil www.teemeara.ee kuni reede õhtuni.
 


Selle nädala laupäevani kestab ka tänavuse talgukevade raames ellu kutsutud heategevuslik aktsioon, mille eesmärk on innustada eestimaalasi koguma kokku oma kasutuskõlblikud vesialuselised värvijäägid ning annetama need taaskasutamiseks. Talgupäeva meeskonna ja Vivacolori ühise algatusega on kaasa tulnud Pärnu, Rakvere, Viljandi, Valga ja Võru kodutute loomade varjupaigad, samuti Tallinna Loomaaed. Täpsema info kasutuskõlblike värvijääkide kogumise tingimuste ja vastuvõtu kohtade osas leiab aadressilt:
www.teemeara.ee/uudised/varvide-taaskasutus. Vanad ja kasutuskõlbmatud värvijäägid, samuti õlivärvid ja muud keskkonnaohtlikud värvijäägid saab ära viia jäätmejaamadesse või teistesse kogumispunktidesse, mis on hõlpsalt leitavad aadressilt kuhuviia.ee.

Teeme Ära talgupäeva eestvedaja, Eestimaa Looduse Fondi juhatuse liige Tarmo Tüür ütles, et tänavune talguvalik pakub meelepärase töö ja talguseltskonna igale inimesele igas Eestimaa nurgas. „Kes vähegi soovib oma kogukonna ja kodukoha või mõne kaugema kandi heaks panustada, on oodatud külastama taluveebi, et oma nimi osalejana kirja panna,“ lausus Tüür. „Kes on aga jätnud talgute korraldamise päris viimasele minutile, siis praegu on tõesti veel võimalik ka talguid kirja panna. Mõistagi peaks siis inimeste kaasa kutsumiseks aktiivsemalt sõna levitama, et talgupäeval ikka vajalik hulk töökäsi kohal oleks.“

Tänavu saavad kõik talgulised registreerimisel endale talguhundi passi, mis avab juurdepääsu talgupäeva partnerite eripakkumistele, näiteks rongi- ja bussisõit poole hinnaga. Talguhundi pass on Teeme Ära talgupäeva meeskonna poolt välja antav unikaalne tunnuskiri, mis tähistab selle omaniku kaasalöömist Teeme Ära talgupäeval Eestimaa erinevais paigus. Talguhundi passi statuudi, selle saamise juhised ja talgupäeva partnerite eripakkumised talgulistele leiab siit:
www.teemeara.ee/pass.

Teeme Ära talgupäev toimub traditsiooniliselt mai esimesel laupäeval, tänavu 2. mail ning taas saab iga kogukond ise otsustada oma tööd ja tegemised. Kõik eestimaalased on oodatud aadressil
www.teemeara.ee kirja panema plaanitavaid talguid ning kutsuma teisi aktiivselt kaasa lööma. 2014. aastal korraldati üle Eesti 1754 talgut, millest võttis osa 45 024 talgulist.

Talgupäeva korraldavad Eestimaa Looduse Fond, Eesti Külaliikumine Kodukant ja nende ümber koondunud võrgustik. Partneritena löövad kaasa Kodanikuühiskonna Sihtkapital, Päästeamet, Eesti Meremuuseum, Vivacolor, Tallinna Sadam, Tamrex, Itella SmartPOST, Vizeum, Nordic Hotel Forum, Tere jt.

Täpsem info:

Tarmo Tüür, Teeme Ära talgupäeva eestvedaja, Eestimaa Looduse Fondi juhatuse liige,
tel 534 11020, e-post tarmo@elfond.ee

Kohal on Tallinna Loomaaia direktor Mati Kaal, Teeme Ära talgupäeva eestvedaja Tarmo Tüür koos talgupäeva meeskonna liikmetega ning Vivacolori värviasjatundjad. Talguliste tegevust koordineerib Tugikeskus Power.