Teeme Ära ja Estonian Air kutsuvad merekoristusaktsioonile 10. jaanuar

Teeme Ära Maailmakoristuse meeskond ja Estonian Air kutsuvad 10. mail avalennuga Splitti reisivaid inimesi osalema kogu Vahemerd hõlmavas erakordses ligi miljonit vabatahtlikku kaasavas koristusaktsioonis.


10.–11. mail toimuval Vahemere koristusel osalevad peaaegu kõik Vahemere riigid. Lisaks on ettevõtmisele õla alla pannud ka Läänemere riigid, nagu Eesti ja Rootsi.
 
“Vahemere koristuse idee sai alguse just Eestist ning tegu on ajaloolise ettevõtmisega, sest taolist massilist ühist mere koristamist ei ole varem korraldatud. Vahemerd tulevad teiste hulgas koristama vabatahtlikud ka Iisraelist, Palestiinast, Egiptusest,” kommenteeris Teeme Ära Maailmakoristuse avalike suhete juht Meelika Hirmo.
 
“Eestlastele, kes Vahemeremaasid sageli just turistidena külastavad, võib tunduda sealne meri ideaalilähedaselt läbipaistva ja puhtana. Paraku asub selles regioonis palju erineva keskkonnateadlikkusega riike. Kui Sloveenias ja Horvaatias on olukord üsna hea, siis võib näiteks Liibanoni randades kohata hiigelsuuri prügimägesid, mis sademete ja hoovustega merre ja sealtkaudu juba ka teiste Vahemere riikideni jõuavad,” rääkis Hirmo.
 
Estonian Airi arendus- ja turundusosakonna juhataja Gunnar Mägi sõnul pakub Estonia Air koostöös Teeme Ära Maailmakoristuse meeskonnaga klientidele unikaalset võimalust lennata Vahemere koristamisüritusele Spliti avalennuga.  „Avalennupäeval, s.o 10. mail stardib Tallinnast lend, mille pardal on seltskond huvilisi, kes soovivad anda oma panuse Vahemere puhtuse tagamiseks. Lisaks avalennu soodsale hinnale pakume ka Spliti linnakaarti (pakub soodustusi transpordis ja muuseumides) ja võimalust liituda rannakoristajatega 11. mail.  Motivatsioonikõne peab veel enne pardale astumist merebioloog,“ selgitas Mägi.
 
“Eestlased on üle maailma oma talgupäevadega olnud paljudele riikidele eeskujuks ning meie meelest oleks väga tore end vastutustundliku ja aktiivse turistina tõestada. Paar tundi vabatahtlikku tööd reisi vältel toob kindlasti palju rõõmu ja tunnustust kõigile, kes otsustavad käed külge panna ja Vahemere koristusest osa võtta,” lisas Hirmo.
 
Täpsem info koristustalgute kohta lisatakse Estonian Airi kodulehele 1. veebruaril ning kõik reisijad saavad täpsed juhtnöörid, kuidas Vahemere koristusest osa võtta.
 
Vahemere koristuse raames puhastatakse nii randasid, mere pinda kui ka Vahemere põhja. Ettevõtmisesse on kaasatud palju erinevaid inimesi ja organisatsioone alates sukeldumisklubidest lõpetades koolide ja teiste asutustega. Teeme Ära Maailmakoristuse meeskond pakub koristajatele tööks vajalikke tööriistu ja kindaid.
 
Eestist 2008. aastal alguse saanud kodanikuliikumine Teeme Ära on tänaseks jõudnud enam kui 100 maailma riiki ning talgutel on osalenud ligikaudu 9 miljonit inimest.
 
Lisainfo:
Meelika Hirmo
Teeme Ära Sihtasutus
Let's Do It! World Cleanup 2014
Tel: +372 5041 258
E-mail: meelika@letsdoitworld.org     
www.letsdoitworld.org   
 
Ilona Eskelinen
AS Estonian Air
Tel: +372 6 401 178
E-mail: pr@estonian-air.ee         
www.estonian-air.ee