Teeme Ära talgupäeval võetakse igal aastal ette väga erinevaid töid ja tegemisi. Järgnevalt väike valik talgutegudest, mis sai mullu Eestimaa eri paigus ära tehtud.


Harjumaal koristati prügist Türisalu pank

Harku vallas koristasid kaljuronijates talgulised Türisalu panga esimese ja teiste parkla aluse pinna prügist, puhtaks sai ka nende vaheline pangapealne ala. Tänu kaljuronijatele jõudsid talgud sinna, kuhu tavainimesed muidu ei jõua.




Tallinnas Telliskivi Loomelinnakus rajati linnaaeda

Põhja-Tallinna linnaosas asuvas Telliskivi Loomelinnakus ehitasid talgulised taaskasutusmeetodil konteineritega pargipingid, istutasid kuuseheki ja külvasid konteineritesse ürdid. Lisaks pesti puhtaks kasvuhoone aknad ning peeti mõttetalguid linnaaia haljastuse, võimalike installatsioonide ja muude kogukondlike teemade osas.

Raplamaal Kabala koolis ehitati kaugushüpperada

Raikküla vallas Tammel tegutseva Kabala Lasteaed-Põhikooli spordiväljakul ehitati kaugushüpperada: kaevati rada lahti, täideti kruusaga, siluti, tambiti ja kaeti matiga ning laiendati hüppekasti. Pärast seda puhastati võsast ka 500 meetri pikkune krossijooksurada. 



Eesti mäluasutuste digitalgutel aidati tuvastada pildivaramut

Eesti mäluasutuste esimesel ühisel omataolisel ettevõtmisel, kus osalesid nii muuseumid, raamatukogud kui arhiivid, kaasati inimesi mäluasutustes talletatavale kultuuripärandile lisaväärtuse andmiseks. Facebooki digitalgute lehel aitasid inimesed tuvastada kogudes leiduvatelt piltidelt kohti, mida seni polnud keegi ära tundnud. 


Kadrioru pargis ehitati nahkhiirte varjekaste

Tallinnas Kadrioru pargis ehitasid talgulised Kadrioru Seltsi eestvõttel pargis elutsevatele nahkhiirtele varjekaste ja kõneldi nahkhiirte elust linnatingimustes. Kui kastid valmis, riputati need üles Kadrioru pargi puude otsa. 





Muhumaal Igakülas puhastati vana külakaev

Muhu vallas Kapitsa kaomäel andsid talgulised uue elu Suurkaevule, ligi 400 aasta vanusele ja 16 meetri sügavusele külakaevule, mis on pärandkultuuri objekt ja külakogukonna avaliku ruumi olulisele elemendile. Talgutel puhastati ja korrastati dolomiidist kaevurakkeid, tühjendati kaev kividest ja laoti need kiviaiaks, samuti korrastati kaevu ümbrust.



Võrumaal Viitka külas tehti korda jalgrada ja sild

Vastseliina vallas Viitka külas korraldati talgud külarahva hüvanguks, et oleks võimalik ohutult käia kaupluses ja minna bussi peale. Talgutel korrastati ühiselt jalgteed ning ehitati jalakäijate silda.




Ida-Virumaal Narvas istutati terviseraja äärde puid

Narvas istutati Pähklimäe terviseraja ja endise prügimäe juurde ligi 100 puud: männid, elupuud, sabiina kadakad, kastanid, pihlakad, kased, pajud ja paar tamme. Mõned talgulised tõid kaasa ja panid mulda enda poolt seemnest kasvatatud vaksapikkused puuistikud. 



Jõgevamaal muudeti Põltsamaa lasteaia Mari õueala turvalisemaks

Põltsamaal aitasid talgulised turvalisemaks muuta lasteaia Mari õueala: võtsid liivakastidest välja vana liiva, kohendasid ja täiendasid mänguatraktsioonide alust turvaala, tasandasid mäge ning ehitasid sõimepoolsele õuealale künka, samuti istutasid hekki.



Saaremaal Valjalas korrastati allikate ümbrus

Valjala alevikus korrastati talgutel päevakeskuse tagust ala: saeti ja järgiti mahalangenud puid, raiuti võsa ja põletati oksi ning riisuti kokku praht. Talgulised puhastasid ka kolm allikat, teiste seas Püha Allika, ning ladusid uuesti allikat ümbritsevad kivid.