Võimuvelled ja opositsionäärid laskuvad talguliste sekka 05. mai

Õhtuleht
05.05.2012
Juhan Haravee
Link: http://www.ohtuleht.ee/475636

Õhtulehe andmetel osaleb tänastel talgutel riigikogust vähemalt seitse reformierakondlast, üks IRLI esindaja, kes ühtlasi on nende esimees, ning üks keskerakondlane ja üks sotsiaaldemokraat.


"Ikka löön kaasa, nagu kõikidel varasematelgi aastatel. Teen seda, mida sel päeval teha vaja – maapoisina ei pelga ühtegi tööd," ütleb Kalle Laanet riigikogu demokraatide ühendusest. "Loomulikult osalen," kinnitab ka reformierakondlane Tõnis Kõiv. "Olen Eesti delegatsiooni juhina tutvustanud "Teeme ära!" kampaaniat maailma parlamentidele ning ainult ise osaledes saab usutavalt teistele kogemusi jagada. Koristustalgud on Eestis sündinud positiivne algatus, mis leiab tänavu järgijaid tervelt 91 riigis Talgukohaks on mul Paide Püha Risti kiriku ja ümbruse koristamine.."
Viimsis külatalgutel
"Nii nagu varem, peame ka sel aastal homme Viimsi valla Randvere küla külatalgud," pajatab reformierakondlane Aivar Sõerd. "Istutame puid, koristame küla üldist avalikku ruumi ja pärast talgupäeva istume ka korraks maha, et arutada küla 615. aastapäeva ja jaanipäeva tähistamist."

"Lähen IRLi noortega Tallinna loomade varjupaika, kuhu võtame kaasa ka sealsetele elanikele sobivat toitu," rääkis IRLi esimees Urmas Reinsalu. "Minu meelest on neil kevadistel talgutel kogu Eesti jaoks vahva sõnum, mis seisneb selles, et hoolitsus ei tohiks lõppeda oma koduvärava taga. Kui talgutel osalemine ei ole vaid poos ning säilib koostegemise siirus ja ehedus, on sellest ettevõtmisest meile kõigile suur kasu."
"Nõmmelaste jaoks on kevadised heakorratööd ja talvised lumelükkamised nagu igaõhtune hambapesu," liiguvad demokraatide ühenduse esimehe Rainer Vakra mõtted kodukandi radadel. " Oma rohelist kodulinnaosa oleme aastaid korrastanud kas tänavate, parkide või asumite kaupa just talgute korras. Abiks on olnud seltsid, klubid, ühistud jne. Aga homme panen käed külge Glehni lossi juures oleva parkmetsa puhastamisel."
"Lähen Nõvale Variku külaplatsi korrastama," pajatab oma plaanidest noor reformikas Lauri Luik. "Igal aastal olen kevadkoristustel kaasa löönud."
Mereäär ja puuriit
"Alustame Hiiumaal Sõru sadamas kell 9," ei varja sotsiaaldemokraat Kalev Kotkas hiidlaste talguplaane. "Siinse ranna rahval on kombeks iga aasta mai esimesel laupäeval küla ja mereääre koristamise talguid pidada. Lapsed korjavad mereääre 3–4 km ulatuses talve jooksul randa tulnud sodist puhtaks, isad puhastavad teeääri võsast ja emad riisuvad sadama ja Sõru muuseumi ümbrust."
"Mina lähen talgutele sõprade juurde," lausub praegu asendusliikme abi kasutav Kaja Kallas Reformierakonna fraktsioonist. "Olen hea puuriidaladuja ja see töö meeldib mulle: alguses on hunnik puid ja pärast korrastatud riit."
"Osalesin 2008. aasta "Teeme ära!" talgutel ja kindlasti osalen ka tänavu," ütleb reformierakondlane Imre Sooäär. "Tahan homme kaasa aidata kodusaare Muhu rannaääre puhastamisele. Usun, et maailma koristuspäev "Let’s do it" on suurim ja positiivseim algatus, mis eales Eestis on sündinud ja kogu maailma nakatanud."

"Riigikogu aseesimees Laine Randjärv osaleb koristustalgutel Pelgulinna sünnitusmaja juures," ütles riigikogu pressisekretär Margit Liivoja. Riigikogu aseesimees Jüri Ratas on talgu- ja kevadtöödel Pärnumaal Saarde vallas.