Valdo Randpere: teeme kodanikualgatuse korras Tallinna lasteaiad korda 22. aprill

www.e24.ee
22.04.2012

28. aprillil toimub Valdo Randpere eestvedamisel kodanikualgatuslik „Teeme lasteaiad korda“ talgupäev, mille käigus tehakse korda 20 Tallinna munitsipaallasteaia hoovid.


Valdo Randpere sõnul on Tallinna linn jätnud lasteaiad hooletusse ning lasteaedade investeeringute raha on kärbitud üle 90%. Tallinna lasteaiad on selle tulemusena muutunud juba lastele ohtlikuks.

40% lasteaedadest ei vasta tuleohutusnõuetele ja paljud ei täida terviseohutuse nõudeid. Vaatamata linlaste laialdasele kriitikale ei ole olukord paremaks läinud.

„Olen ise ka olnud üks nendest kritiseerijatest, kuid selge on see, et ainult sõnadest pole abi. Seepärast kogusin enda ümber mõttekaaslased ning asutasime MTÜ Lasteaiad korda,“ ütles Randpere.

„Tallinnas on 131 lasteaeda ja kõiki korraga korda teha me ei suuda. Oleme kaardistanud Tallinna lasteaedade vajadused ja valinud välja need 20 lasteaeda, mida läheme koos lastevanematega 28. aprillil toimuva talgupäeva raames korrastama,’’ lausus Randpere.

„MTÜle Lasteaiad korda panid õla alla ka mitmed sponsorid, kellelt on saadud värve, tööriistu ja tehnikat. Eriti tahaks tänada Kuusakoski AS, Ragn-Sells AS, Akzo Nobel Baltics AS, OÜ Aluoja ja AS Sami. Püüame korrastada Tallinna munitsipaallasteaiad Kelmiküla, Naeratus, Rukkirääk, Mudila, Pääsupesa, Päikene, Kajakas, Mesipuu, Taime, Pelguranna, Kiikhobu, Allika, Kikas, Tähekese, Kivimurru, Kivila, Hellik, Mõmmik, Nurmenuku, Siisikese,’’ rääkis Randpere.

„Eks järgmisel aastal võtame jälle jõukohase hulga lasteadu korrastamiseks ette. Tempo sõltub kindlasti ka abivalmis inimeste ja raha hulgast, mida annetuste näol koguda suudame. Kõik, kes on tüdinud linnavalitsuse hoolimatusest ja tahavad kaasa aidata kas jõu, nõu või rahaga on loomulikult teretulnud,“ selgitas Randpere.

Valdo Randpere kutsus kõiki linlasi laupäeval, 28. aprillil toimuval lasteaedade talgupäeval osalema. „Tulge ja lööge kaasa üritusel, mis teeb meie laste päevad pisut rõõmsamaks ja ohutumaks. Appi on oodatud kõik inimesed, kes valutavad südant Tallinna lasteaedade viletsa olukorra pärast. Näitame, et linnaelanikud hoolivad ja et kodanikualgatus ei ole ainult sõnakõlks. Teeme lasteaiad korda!“

Lasteaiad korda talgupäeval osalemiseks saab registreeruda www.tegu.ee/osale. Kogu info algatuse kohta ka Facebookis: http://www.facebook.com/lasteaiadkorda.

Lisainfo:

Valdo Randpere
MTÜ Lasteaiad korda eestvedaja

randpere@gmail.com
515 9052