"Teeme ära!" talgupäevale saab end veel kirja panna 21. aprill

Koit
21.04.2012

«Teeme ara!» viies talgukevad kogub hoogu - pühapäevast saavad kõik eestimaalased valida talgupäeva kodulehelt www.teemeara.ee endale sobivad talgud ning panna end 5. mai talgupäevale osalejana kirja.


Neljapäevase seisuga oli talguveebis valida juba 697 taigu seast, end kirja oli pannud 3118 talgulist.

Korraldusmeeskonna liikme Erkki Peetsalu edastusel avas «Teeme ära! » talgupäeva meeskond oma välihooaja nädalavahetusel Võrumaal Haanjas sõnnikuveotalgutega. Ühiselt sai lambalaut sõnnikust tühjaks veetud ja põlluramm laiali laotatud, pealetükkiv võsa piiratud ning talguveebi ka suur roheline nupp üles seatud. Talgupäeva menüüsse kuulusid veel talgusupp ja saun. «Teeme äratalgupäeval osalemiseks saab registreerida talguveebis aadressil www.teemeara.ee, klikates avalehel suurt rohelist nuppu «Liitu talgutega». Jätkuvalt saab üles märkida ka talguid, selleks on sinine nupp «Korralda talgud». Talgupäeva meeskond kutsub märkima talguveebi ka neid talguid, mis korraldatakse mõnel teisel päeval kui 5. mai.


Talgupäeva korraldavad Eestimaa Looduse Fond, Eesti Külaliikumine Kodukant, Eesti Muinsuskaitse Ümarlaud, Teeme Ära! Minu Eesti, Vabaühenduste Liit EMSL. Partneritena löövad kaasa Kodanikuühiskonna Sihtkapital, EMT, Swedbank, Coca-Cola HBC Eesti, Dorpat, Nordic Hotels, Statoil, Pakendikeskus, Tamrex jt. 2011. aasta talgupäeval korraldati üle Eesti 969 talgut, millel osales 26 001 inimest (ligi 2% elanikkonnast).
Igale talgujuhile stardipakett

Talgutele registreerujad saavad tänavu abiks talgute stardipaketi, mida jagatakse kõigile talgujuhtidele, et aidata kaasa tegusa talgupäeva korraldamisele. Muu hulgas sisaldab stardipakett esmaabitarbeld, töökinnaste varu, kriisijuhendit, Talguhundi rinnamärki talgujuhile, samuti talgulugude CD-plaati ja ajalehte Talguline, milles nii nõuandeid ja soovitusi kui talgumeelelahutust. Talgulugude kogumik, talgujutte ja muusikapalu sisaldav esimene omalaadne CD-plaat Eestis valmis koostöös Eesti Rahva Muuseumi ja Eesti Pärimusmuusika Keskusega. Täpsem info: www.teemeara.ee