Teeme Ära talgupäev Alatskivil 10. mai

Vooremaa
10.05.2012

Talgupäeva raames toimus üle Eesti 1220 talgut ja ühistööle tuU vähemalt 30 382 eestimaalast. Tartumaal osales talgutel 2546 inimest.


5. mai talgupäevast Alatskivi vallas võttis osa üle 40 registreeritud talgulise, kuid inimesi oli väljas tunduvalt rohkem. Paljud toimetasid oma kinnistul, ühistud koristasid majaümbrust või võtsid majasiseselt ette mõne suurema töö.

Pakume lehelugejale ülevaate Alatskivi vallas registreeritud talguobjektidel tehtud töödest.

Enno Simsoni juhtimisel toimus talgupäev Alatskivi kalmistul. Alatskivi Maanaiste Seltsi naised olid oma tööd kalmistu ees ja pastoraadi hoone juures ära teinud juba eelnevatel päevadel.

Lossipargis roniti roosipeenraid ja saeti ning koristati oksi.

Matkarajal toimetas Hirveaiast kuni Punase allikani 4 riisujat ja 1 saemees.


Veelkord suur-suur tänu kõigile talgulistele, ka nendele kes ei olnud registreerunud, kuid tegid heakorratöid omal käel. Kõik talgulised olid uskumatult tublid, rõõmsameelsed ja töökad.

Tähelepanuväärne on asjaolu, et talgutel osalevad igal aastai enamasti ühed ja samad inimesed. Kõigil on omad tegemised, aga see fakt näitab suhtumist koduvalda. Tore on ju anda oma väike panus kodukoha kaunimaks muutmisel. Ainult üheskoos saame tagada, et meie ümbrus on puhas.