Talgusadu selgest taevast 07. mai

Meie Maa
07.05.2012
Reet Viira

Me tegime seda jälle. Aitüma! Laupäevasel Teeme Ära talgupäeval purustati rekordeid. Häid asju, neid tehakse vitsata. Viiendal talgukevadel toimetati Eestimaal usinasti. Laupäevase öhtuse seisuga toimus Eestis 1220 talgut ja neist vöttis osa 30 387 talgulist.


Viimane lisatud talgu oli märgiline-"Heki istutamine ja kodukoha kaunistamine" Tartumaal. Just seda me köik tegime üle terve vabariigi. Korrastasime oma enda ümbrust, et seal oleks hea olla nii meil kui ka köigil, kes meile külla tulevad. Lause “Ilus oled, ilus oled, Eestimaa!” sai veelgi suuremalt kaardile.
Saare maakonnas toimus 138 talgut, osalejaid oli 3138. Kõige rohkem talguid oli Kuressaare linnas 19, edasi tuli Kaarma vald 18 ja Muhu 13 talguga. Talgupäeva meeskond tänab kõiki, kes tulid ühiselt välja ja panid õla alla, et kodukoha ja kogukonna heaks midagi olulist ära teha.

Talgupäeva eestvedaja, Eestimaa Looduse Fondi juhatuse liige Tarmo Tüür ütles: “Talgupäeva kogemus näitab, et Eestimaa elukeskkonna parandamiseks ei ole tingimata vaja kümneid tuhandeid eurosid - piisab kümnetest tuhandetest eesimaalastest ja nende hoolivast mõtteviisist. Kui oleme jöudnud sellise mõtteviisini juhtuvad head asjad juba iseenesest.”

Maavanem Kaido Kaasik soovis oma pöördumises Saare maakonna elanikele jõudu tööle ja toredaid elamusi. Ma arvan, et iga väiksemgi talguline sai lisaks talgusupile suure tödemuse, et suured asjad algavad väikesest. Õlatundest, soojast silmavaatest ja kruusitäiest selgest allikaveest! Talgud on läbi, elagu talgulised ning rõõm tehtust meie südametes järgmiste talguteni!