Talgupäev toob küla taas kokku 04. mai

Postimees
04.05.2012
Madis Filippov

Saaremaal asuva Kõruse küla elanikud ja suvitajad teevad 5. mail korda küla teeääred ning külaväljaku. Peale tööd arutatakse, kuidas korraldada küla suvist kokkutulekut.


Kõruse küla talgute juht Tiina Ojala rääkis, et eelmise aasta talgutest jäi pooleli küla teeserv, mis tuleb nüüd puhastada. Vaja on võsa saagida, langetatud võsa ja oksi korjata ning põletada. Samuti tuleb teeääred prügist koristada.

«Meil on kohapeal mootorsaed olemas,» kinnitas Ojala. Tööd jagub 4-5 tunniks ning talgulistele pakutakse suppi ja kooki.

«Kuna meil on 21. juulil tulemas küla kokkutulek, siis me teeme ka küla kokkutuleku plaane ja jagame ülesandeid,» tutvustas Ojala talgupäeva. «Meil on üks endine karjääriala, mille vald on külaväljakuks eraldanud, mida kavatseme korrastada ja tasandada.»

Ojala rääkis, et Tagamõisa poolsaarel asuvas Kõruse külas elas enne Teist maailmasõda palju inimesi – 75 majapidamist. Tänaseks päevaks on järele jäänud väga vähe ning talvitus seal ainult kuus inimest.

«Aga meil on aktiivseid suvitajaid,» rääkis ta. «Neil inimestel, kes on siit kunagi läinud ja kelle esivanemad on Kõruse külas elanud on see koht hinges ja nad on sellega seotud. Nemad tulevadki kokku.»

Kuigi ükski talguline polnud internetis end täna keskpäevaks veel kirja pannud, on neid siiski kindlalt tulemas vähemalt ligi 18. Tõenäoliselt on aga osalejaid rohkem.

Talgupäev toimub 5. mail ning ennast või talguid saab registreerida Teeme Ära koduleheküljel.