Talgupäev ootab 5. mail nii noori kui vanu 13. märts

Eurokratt
13.03.2012

Teeme Ära
talgupäeva meeskond kutsub nii noori kui vanu õhinaga talgupäevast osa võtma. Maikuu esimesel laupäeval, 5. mail toimuv talgupäev on hea võimalus üheskoos midagi toredat ja kasulikku kodukandis ära teha, lähemalt tuttavaks saada ning üksteiselt õppida, aidates nõnda nii enda kui teiste elu paremaks muuta.

MIDA, MILLAL JA KUIDAS?

Kui märkad enda ümbruses ärategemist vajavat, korralda ise talgud - kutsu oma pere, sõbrad-tuttavad ja naabrid kaasa ning pange käed külge. Alati ei peagi talgutel tingimata reha või prügikotti haarama, vägevaid talgutegusid on korda saadetud ka pintsli, kudumisvarraste, kulbi või klaviatuuriga, samuti mõttetalgutel. Miks mitte värvida üheskoos naabri-Mati väsinud aeda, keeta teistele tublidele talgulistele suppi või hoopiski mõelda välja mõni uus algatus, niis toob kogukonna liikmed sagedamini kokku. Kõige olulisem, et talgutöid tehti üheskoos, siirast soovist ning õhinaga!

Sel aastal saab Teeme Ära talgupäeva kodulehel www.teemeara.ee talguid kirja panna ning teistele nähtavaks muuta alates 15. märtsist. Kui Sa ise talguid korraldada ei soovi, saad osa võtta mõnest hingelähedasest ja huvipakkuvast talgust Sinu kodukandis või mõnes teises paigas üle Eestimaa. Hea ülevaate aimab Teeme Ära talgupäeva koduleht, kus on võimalik end ka registreerida sobivale Talgule. Talguliste registreerimine algab aprilli keskpaigas.


TALGUD ÜLE MAAILMA

Tänavu 5. mail testis peetav Teeme Ära talgupäev toimub juba viiendal aastat ja see on kujunenud igakevadiseks toredaks traditsiooniks, kus inimesed tulevad kõdudest välja, et koos midagi kogukonna ja ühiskonna heaks ära teha.

Teeme Ära algatus on jõudnud nüüdseks ka paljudesse riikidesse üle maailma. Nimelt on rohkem kui 80 riiki maailma eri paigust otsustanud Eesti eeskujul korraldada 2012. aastal prügikoristuspäeva. Kuigi eestimaalaste jaoks on prügikoristus tänaseks vaid üks võimalik talguliik teiste seas ning rohkem lehakse muid tarvilikke talgulöid, oleme meiegi oma tänavuse talgupäevaga kindlalt maailmakaardil.

JUTUSTA OMA TALGULUGU

Teeme Ära talgupäeva meeskond kutsub Sind üles jagama oma varasemaid talgukogemusi ja jutustama oma talgulugu. 2011. aastal alustasime koostöös Eesti Rahva Muuseumiga talgulugude kogumist ning laekus iile 100 omanäolise talguloo. Neid mõnusaid lugusid, täis toredaid talguleide, saab lugeda talgupäeva kodulehel, kuhu ootame ka tänavu lisa.

/---/