Talguid nii Palamusel kui Luual 28. aprill

Vooremaa
28.04.2012
Riina Mägi

5. mail tehakse kogu Eestis taas talgutööd. Teeme Ära" kodulehe andmetel oodatakse Palamuse vallas sel päeval talgulisi kolme kohta: Palamuse käimistule, Palamuse avalikule mänguväljakule ja Luua arboreetumisse.


Kalmistul on talgujuhiks Ivar Vinkmann ning plaanis on riisuda, puid ja võsa lõigata ning müüri korrastada. Soovi korral võib kaasa võtta oma reha, labida ja töökindad. Talgulistele pakutakse suppi, teed ja head seltskonda. Talgutööd on plaanis teha kella 10-14 ning kogunetakse käimistu väravas.

Palamuse lasteaia Nukitsamees juures asuval MTÜ Sokuturi poolt rajatud avalikul mänguväljakul on talgujuhiks Väldi Reinas. Põhitööks on väljakut ümbritseva puitaia immutusvedelikuga ülevõõpamine. See on vajalik selleks, et aed kauem säiliks. Kui aega üle jääb, immutatakse ka mänguväljaku atraktsioone. Pintslid ja immutusvahend on korraldajate poolt, kes soovib, võib kaasa võtta kindad.

Talgutöö vahele tehakse kohvi- ja teepause, töö lõppedes on talguliste käsutuses läheduses asuv saun-grillikoda, kus toimub ühissöömaaeg. Tegevust jätkub kella 10-18, kogunetakse lasteaia õuele.

Luua arboreetumis on plaanis teha koristustöid. Talgujuht Ivari Kandima sõnul on arboreetumis käimas suur põõsaste noorendusaktsioon ning talguliste abikäsi tahetakse käsutada selleks, et sealses kollektsioonis oleks ka tulevikus palju täies elujõus taimi. Kui aega jääb, korrastatakse ka tulevase metsaaiaga piirnevat ala.

Talgule palutakse kaasa võtta töökindad ja hea tuju, korraldajate poolt on janukustutus ja talgusupp. Pärast tööd tehakse talgulistele arboreetumit tutvustav ringkäik. Kogunetakse kell 10 arboreetumi parklasse, tööd tehakse kella 14ni.

Praegu on kõigile kolmele talgule kohti veel lahedasti. Registreerida saab end kodulehel www.teemeara.ee ning telefonidel 5306 0460 (Ivar Vinkmann), 5593 5762 (Väldi Reinas) ja 5340 7559 (Ivari Kandima).