Talguid lisandub iga päevaga 21. aprill

Põhjarannik
21.04.2012
Sirle Sommer-Kalda

Kuigi "Teeme ära" 5. mai talgutele saab end kirja panna alies pühapäevast, on näiteks Kukruse polaarmõisa koristustöödeks juba vajalikud kätepaarid leitud.


Kui eelmisel aastal toimetas Kukruse mõisapargis töötukassa kollektüv, siis tänavu ühinevad koristustöödega Kohtla-Järve Tammiku gümnaasiumi õpilased ja lastevanemad.

"Töötukassa on meie väga hea sõber, näiteks oleme võtnud palgatoetusega ühe inimese tööle ja suveetenduse "Vabrikutüdrukud" ajal pakkusime töötukassas arvel olnud inimestele ajutist tööd," rääkis Kukruse polaarmõisa perenaine Kaja Kama

Ka lemmiku gümnaasiumil on polaarmõisaga tihedad kontaktid: kooli ajalooõpetaja Margarita Sendetskaja eestvõttel tähistatakse polaaruurija Eduard von Tolli sünniaastapäeva ja viiakse läbi sellele pühendatud viktoriini.

Talgupäeval riisutakse mõisapargis lehti, korjatakse oksi ja kive. Talgud toimuvad osalejate soovil üle-eestilisest suurkoristusest päev varem -4. mail.

Kohtla-Järve Ahtme linnaosas elav paar Ester Repson ja Anatoli Drozdov kutsub kohalikke elanikke välja koguni kahtedele talgutele: Lehola 20 ühistus tehakse keldrid korda ja Sõpruse garaažiühistu juurest korisr tatakse sinna talvel kogunenud vana mööbel.


"Teeme ära" talgupäeva eestvedaja Tarmo Tüür ütles, et talgute Ülespanek on läinud mullusest isegi hoogsamas tempos. "Kui märkate, e teie kodukandis, külas või linnaosas ei olegi veel talguid toimumas, arutage oma rahvag läbi ja tehke ise ära. Talgut lisamine talguveebi on avatui mai alguseni."