Talgud puude otsas ja abaja põhjas 07. mai

Meie Maa
07.05.2012

Kuigi enamus laupäevaseid talgutöid oli seotud koristamise ja korrastustöödega, mahtus nende kõrvale ka mitmeid eripalgelisi ja ebatradistsioonilisi ettevõtmisi. Nahkhiiretalgutel pandi kokku seitse varjekasti, mis riputati üles lossipargi puude külge. Talgute üks korraldaja MTÜ Suurkõrv viis läbi ka loengu Eesti nahkhiirtest ja nende kaitsest.


Lisaks said huvilised laupäeva õhtul pärast päikeseloojangut teha pargis ekskursiooni koos nahkhiirte spetsialisti Triinu Tõrvaga, kes demonstreeris oma ultrahelidetektoriga pimeduses nahkhiirte leidmist. Seekord jäid viiest teadaolevalt pargis elunevast liigist detektori kuuldeulatusse põhja nahkhiir ja pargi nahkhiir.

Sukeldumisklubi Pringeldivers entusiastid olid ette võtnud aga Kuressaare jahisadama akvatooriumi, kus aitasid paigaldada poisid ja puhastasid abaja põhja. Sadamakapten Oskar Jõgi näpunäidete järgi otsisid akvalangistid veest muuhulgas mullu sinna kukkunud jalgratast, mis aga halva nähtavuse tõttu seekord leidmata jäi.

Küll aga hakkas sukeldujatele näppu mitmesugust rauakola, sealhulgas jupp ankruketti ja ohtralt pudelikilde. Ja üllatusena andis abajamuda välja ka täiesti terve ja täis viinapudeli.

Merepõhja puhastamist segas päris oluliselt sadamast talgute ajal väljunud kaater, mis põhjasetted üles keerutas ja vee all nähtavuse väga viletsaks muutis. Paljuski seepärast jäid leidmata ka kümned voogudesse uppunud mobiiltelefonid.