Mis meeles, see keelel 03. mai

Meie Maa
03.05.2012
Vilma Rauniste

Kas osalete laupäeval "Teeme ära!" talgupäeval?


Talvi Vagane (40), aednik Kaarma aiandis, elukoht Kuressaare linnas: "Kahjuks ei saa osaleda, olen tööl. Meil on aiandis sel perioodil kõige kibedam tööaeg.

Minu maakoht on Leisi vallas, seal on väike küla, Hiievälja, kus ongi ainult kolm majapidamist. Ma ei olegi kursis, kas seal midagi sel päeval toimub, nagunii me seal toimetame ja korrastame."

Birjesta Tavaila (70), pensionär, elukoht Kudjape külas Kaarma vallas ja Soomes: "Elan Merekivis, mul on selles üürikorter. Juba kümme aastat olen n-ö kahepaikne, osa aega olen Soomes. Ma tahaksin küll osaleda, aga ei tea sellest midagi. Osaleksin hea meelega, kui saaksin sellest lähemalt teada."

Raig Luist (41), tööl Kuressaare autopesulas, harrasluskokk, elukoht Kõljala külas Pihtla vallas: "Jaa. Olen söögitegija. Praegu lähengi jalgrattaga Pihtlasse Avo Viili juurde, tema on talgujuht. Umbes 30 talgulist pidi olema. Külavaheteed ja teeääred tehakse korda. Kell 10 alustatakse, kella 16-ni. Lähen panen šašlõki marinaadi, laupäeval tuleb supp keeta ja viineripirukad küpsetada."

Krista Lehissaar (47), koduperenaine Kcllamäe külas Kaanna vallas: "Oma kõdus teeme ikka. Koristame. Koristan talgupäeval kõdu ümbrust ja aiataguseid. Talumaad meil on, kuid loomi ei ole.

Olen kodune ja tegelen lastega. Noorim on kolmene, kõige vanem üle kahekümne, ja nende vahele mahub veel kolm."

Marko Sepp (34), elukoht Kuressaares: "Ei osale, mul on kolm last, kes neid vaatab? Üks käib koolis, teine lasteaias ja kolmas on kõdune. Abikaasa on tööl, kaubanduses. Ka nädalavahetustel tuleb graafiku alusel tööl olla."

Kalle Põldcmaa (51), bussijuht Valjala valla Sakla külas: "Mina kahjuks ei saa talgutel osaleda. Mul on tööpäev, graafikujärgne töö. Eelmisel aastal olin samuti tööl, kuid varasematel aastatel olen saanud talgutel osaleda. Täitsa toredad."

Küsis ja pildistas Viima Rauniste