Mida peab Eestis ära tegema? 04. mai

Naised
04.05.2012

Laupäeval kogunevad eestlased jälle talgutele "Teeme ära". Kas millegi reaalse ja konkreetse ärategemiseks piisab aga vaid ühepäevasest olgu või parimate kavatsustega aktsioonist või oleks vaja midagi märksa põhjalikumat ette võtta?


Meil on palju elustiilihaigusi

Mis mulle silma jääb, on mure inimese tervise pärast. Meil ei panda tähele, kui palju on vaja ravida elustiilihaigusi - diabeeti, südame- ja veresoonkonnahaigust vähki. Tervis on iga inimese eraasi ja ressurss, mille eest ta peab vastutama. Praegu on viimane aeg sellist suhtumist inimestele selgeks teha. Ma usun, et inimesed, kes oskavad kevadel, suvel, sügisel kasvavaid metsaande korjata, käsutada ja säilitada, peaksid seda ka teistele õpetama.

Tanel Talve saate- ja talgujuht

Meil on vähe koostöötahet
Eks Voose külaski, kus ma laupäeval talgujuht olen, pole talgute mõte mitte ainult füüsiliselt metsaradu risust koristada ja muid korrastustöid teha, vaid meil on ka mõttetalgud. Ma leian, et kõige pakilisemad asjad, mida me ise saame ära teha, ongi sellist koostöö ja koostegemise tahet suurendada - seda on meil vähe.

-1100 kohta on registreeritud selle aasta "Teeme ära" talguteks Eestimaal 26001 talgulist osales läinud aastal üritusel "Teeme ära" 91 riiki üle maailma on saanud oma kodumaa koristamiseks tuge Eestist