Looduskaitse seltsi liikmed uudistavad talgupäeval Sindit 26. aprill

Pärnu Postimees
26.04.2012

Üleriigiliste "Teeme ära!" talguteni on paar nädalat, jüripäeva hommikuks oli kodulehele Pärnumaalt kirja pandud 59 talgukohta ja mõnelgi pool vajati veel töökaid kätepaare.


Eesti looduskaitse seltsi Pärnu osakonna liikmed lähevad 5. mail Sinti, tavakohasel maiväljasõidul tutvutakse ajaloolise tekstiililinnaga.

"Juhatuses arutasime, kuhu minna, ja valik jäi Süidile, eriti selle kõmulise paisu ja sellega seotud temaatika pärast," põhjendas sellekevadist eelistust Eesti looduskaitse seltsi Pärnu osakonna esimees Katrin Pärn. Lisades, et eelmisel kevadel tegi selts huviretke Pärnu külje alla Rääma rappa, varasematel aastatel on käidud Nigula ja Sookuninga looduskaitsealal.

Sindi keskelt Gümnaasiumi bussipeatusest paarkümmend minutit enne 11 algav jalgsiretk viib kõigepealt muuseumi, kus selle juhataja Heidi Vellend räägib vabrikulinna kujunemisest, Eesti esimesest kooperatiivist ja tähtsamatest hoonetest.

Sindi kiriku juurest jalutatakse 1938. aastal valminud raekojani, kus töötab linnavalitsus. Seejärel võetakse suund Sindi paisule ja kunagise elektrijaama hoonetele.

Kätte jõudnud kevad ja eelolev suvi on seltsi Pärnu osakonnale töötihedad, sest valmistuda tuleb looduskaitsjate üleriigiliseks kokkutulekuks, mis toimub juulis Tõstamaa vallas. (PP)