Jõgevamaal on end kirja pannud 169 talgulist 28. aprill

Vooremaa
28.04.2012

Järgmisel laupäeval, 5. mail peetaval Teeme Ära talgupäeval on Jõgevamaal praeguse seisuga toimumas 43 talgut, kuhu on end kirja pannud 169 osalejat. Liituma mahub veel üle 1400 talgulise, teatasid korraldajad.


Korraldusmeeskond kutsub kõiki huvilisi valima kodulehelt endale sobivad talgud, registreeruda saab kuni laupäevani. Ule terve Jõgeva maakonna on oodata palju tegusaid talguid, kuhu tuleb suur hulk aktiivseid inimesi koos perede ning sõpradega. Kellel juba nimi kirjas, kutsuge kaasa ka oma pere ja tuttavad, sest vaid ühiselt saame muuta elukeskkonna oma maakonnas paremaks.

Täpsema ülevaate Jõgeva maakonna kõigis omavalitsustes plaanitud talgutest saab Teeme Ära kõdulehelt. Kogu Eestis on tänase seisuga plaanis 916 talgut ning Teeme Ära kõdulehele on end kirja pannud juba üle 5700 talgulise. Eestimaalased ootavad laupäevaks appi veel ligi 28 000 talgulist. Teeme Ära korraldusmeeskond annab teada, et mitmed ettevõtted ja organisatsioonid üle Eesti pakuvad talgupäeval ühiste tööde-tegemiste õnnestumiseks ka omapoolset tuge. Olgu selleks siis töötutele mõeldud sõidutoetus töötukassalt, vanametalli või käsutatud autorehvide vastuvõtmine, soodustused talgusupi, tööriistade jm vajaliku soetamisel jne.

Talgupäeva Facebooki lehe rakenduse abil saab ka sõpradele mugavalt teada anda, millisel talgul plaanitakse osaleda, ning ka teisi kaasa kutsuda.

Talgupäeva meeskond ja ERM kutsuvad inimesi taas talgulugusid jagama. Seda saab teha talguveebis aadressil http://www.teemeara.ee/ talgulood.

Sel aastal kujutame end 5. mai talgupäevaga ka algatuse World Cleanup 2012 maailmakaardile ja kõik talgupäeval osalejad saavad öelda, et on osalised Eestist alguse saanud ülemaailmses kampaanias.

Kassinurme mägedes on igal aastal koristustalguid peetud.