Järvamaa vajab juurde 1300 talgulist 28. aprill

Järva Teataja
28.04.2012

Järgmisel laupäeval, 5. mail peetaval «Teeme äratalgupäeval on Järvamaal tulemas 50 talgut, kuhu oli eile lõunaks end kirja pannud 315 talgulist.


Talgute Järvamaa koordinaator Argo Loo ütles, et sageli jätavadki inimesed kirjapaneku talgueelsele nädalale. «Paljud registreeruvad ka talgupäeva hommikul talgujuhi juures, kuid muidugi oleks hea, kui talgute korraldajad saaksid osalejate arvu varem teada. Nii on lihtsam plaanida tööriistu ja ka talgulistele süüa,» selgitas ta.

Loo andmetel tuleb enim talguid Koeru ja Järva-Jaani vallas, kummaski seitse. Paarikümnes talgukohas on vabad kõik või peaaegu kõik kohad. Vabu kohti pole Koeru pastoraadi ja käimistu heakorratalgutel ning Roosna- Alliku vallas talutalgutel.

Kõige rohkem osalejaid -250 inimest - on plaanitud 15. maini kestvatele digitalgutele, mille käigus soovitakse anda kasutajapoolset lisaväärtust mäluasutustes talletatavale kultuuripärandile.

Täpsema ülevaate Järva maakonna talgutest saab «Teeme ära!» kodulehelt. Talgutele saab end kirja panna talgulaupäeva hommikuni.

Omapoolset tuge soodustustega pakuvad ühiste tööde-tegemiste õnnestumisse ettevõtted ja organisatsioonid üle Eesti, samuti on töötutel võimalik käsutada töötukassa sõidutoetust.

Ühtlasi on veebilehel www.teemara.ee jagada talgulugusid, mida kogub Eesti Rahva Muuseum. Selleaastane talgupäev on osa üleilmsest algatusest «World Cleanup 2012».