Maailmakoristuse meeskond kutsub eestimaalasi prügi kaardistama 29. märts

Teeme Ära maailmakoristuse meeskond kutsub koostöös talgupäeva eestvedajatega eestimaalasi kaasa lööma prügikaardistamise talgutel, mis algavad aprillikuus ja kestavad sügiseni.

2008. aastal toimunud Teeme Ära prügikoristustalgud aitasid luua ühist arusaama, et puhta elukeskkonna loomisel on oluline meie kõigi panus. Prügikaardistamise talgute eesmärk on juhtida eestimaalaste tähelepanu prügistamise probleemile ning ühtlasi välja selgitada Eestimaa metsade, teeäärte ja teiste paikade prügistatuse olukord täna – neli aastat pärast prügikoristustalguid.

Teeme Ära maailmakoristuse meeskond valmistas globaalselt kasutatava prügikaardi, mis võimaldab koristamist vajavad paigad kaardile kanda igas maailma punktis. Prügi saavad eriti mugavalt kaardistada iPhone’i ja Android telefonide omanikud, laadides selleks alla tasuta tarkvaralahenduse. Kui nutitelefoni käepärast ei ole, saab kaardistada ka fotokaamera abil või tavalist paberkaarti abiks võttes ning koristamist vajavad kohad hiljem online-prügikaardile märkides.

Prügikaardistamise juhised ja tarkvara allalaadimise võimalused leiab aadressilt:

http://www.teemeara.ee/maailmakoristus/kaardista-prugi/kuidas-kaardistada

Teeme Ära maailmakoristuse meeskonna initsiatiivil toimuvad aprillis prügikaardistamise talgud kõikides maakondades üle Eesti. Täpsema kaardistustalgute ajakava leiab siit: http://www.teemeara.ee/maailmakoristus/kaardista-prugi

Prügi saab kaardistada oma käel terve lumevaba perioodi jooksul – prügikaart on tööriist, mille vabalt kasutamise võimalus on meil kõigil. Prügi võib kaardistada koos pere, naabrite, sõprade või töökaaslastega, vajadusel maailmakoristuse meeskonnalt nõu küsides.

Prügi kaardile kandmine annab infot selle kohta, milline on prügistamise probleemi ulatus sinu kodukohas. See annab ka head lähteinfot kohalikele omavalitsustele, et probleemsete kohtadega tegeleda.

Pärast prügi kaardistamist on kõik oodatud ka prügikoristustalguid organiseerima, et kaardile märgitud prügi Teeme Ära talgupäeva raames 5. mail või mõnel muul päeval ka koristatud saaks. Eestimaa puhtamaks muutmine on meie kõigi kätes – selleks ei pea ootama korraldust või kindlat kuupäeva. Vaja on vaid hoolimist ja ettevõtlikkust – küll siis teisedki appi tulevad!

Lisainfo

Anne Ruusmann

Teeme Ära maailmakoristus, Eesti kaardistamise koordinaator

tel 5666 8365
e-post anne@letsdoitworld.org

 

Teate edastas Tiina Urm, Teeme Ära maailmakoristus
tel: +372 5300 0515

e-post: tiina@letsdoitworld.org
skype: twistedtiina