„Teeme ära!” talgupäev tuleb 7. mail 13. märts

Delfi
13.03.2011

Tänavune Teeme Ära talgupäev toimub maikuu esimesel laupäeval, 7. mail, selle eesmärk on panustada Eesti elukeskkonna ja kodanikuühiskonna arengusse, edendades kodanikes aktiivset hoiakut, tugevdades kohalikke kogukondi ja toetades nende liidrite kujunemist.
 

Üleskutse talgujuhtidele kõlab 15. märtsil. Seetõttu on just praegu paras aeg hakata mõtlema, mis minu kodukandis võiks tänavusel talgupäeval ühiselt ära tehtud saada. Talguliste kutsumine algab 11. aprillil.

Oodatud on nii värsked talguideed kui pikema talgutraditsiooniga külad ja ühingud, et olla eeskujuks ja innustajaks teistele, märgib Teeme Ära talgupäeva meeskond kodulehel.

Meeskond kuulutab peagi koos Eesti Rahva Muuseumiga välja ka esimese üle-eestilise talgulugude kogumise veebiretke. Kõik on oodatud oma lugusid „Teeme ära!” kodulehel jagama.

Kodanikualgatuse Teeme Ära 2008. aasta prügikoristusaktsiooni ja 2009. aasta mõttetalgute järel jõuti 2010. aastal üle-eestilise talgupäeva formaadini.

Talgupäeva peamiseks tunnuseks on see, et iga kogukond, ühendus või aktiivne kodanik saab ise otsustada, mis vajab ärategemist ning milleks teisi inimesi kaasa kutsuda.

Eelmise aasta talgupäeval korraldati üle Eesti 1130 talgut, millel osales 31 299 inimest ehk 2,27 protsenti Eesti elanikest.