"Teeme ära!" eestvedajad on talguliste arvuga rahul 09. mai

ERR Uudised
09.05.2011

"Teeme ära!" talgupäeva eestvedaja Tarmo Tüür ütles, et talgutel osalenute arvuga võib väga rahule jääda.


"Ma arvan, et kui käimas on praegu üle-euroopaline vabatahtlikkuse aasta, siis eestlased panid laupäeval jälle ühe väga kõva märgi maha, tulles nii suurel hulgal kodust välja, ja 24 000 on tõesti see arv, mis me kokku jõudsime lugeda. Me tegime 900 telefonikõnet ja eks me neid natuke loeme veel, aga võib-olla olulisem on see, mis seal numbrite taga on. Numbrite taga on mõtteviis - on see, et inimesed tulevad välja. Järjest enam saame aru, et see 50 aastat, mil see mõisa köis lohises, on ümber saamas," rääkis Tarmo Tüür Tüür rääkis ETV saates "Terevisioon".

Talgupäeva raames toimus kokku 969 talgut, neist 194 linnades. Tüür nentis, et 2 protsendi Eesti elanike osalemine talgutel on kindlasti hea tulemus. Ta ütles, et Läänemaal oli väljas koguni 6% elanikkonnast ja Saaremaal üle 5 protsendi.

Eesti Mittetulundusühingute ja Sihtasutuste Liidu juhataja Urmo Kübar, kes oli talgulisena Hiiumaal Sõrus randa koristamas, rääkis, et talguid on seal korraldatud järjest juba 17 aastat. Tema sõnul on osalenute arvust tähtsam, et "Teeme ära!" nelja aastaga on kujunenud välja stabiilsus.

"Väga paljude inimeste jaoks on see juba täiesti loomulik osa nende kevadest, et siis tulevad talgud. Ja muidugi väga paljudes kohtades korraldatakse talguid ka ilma "Teeme ärata!" ja seegi on, ma arvan, hea märk," ütles Urmo Kübar.

Tarmo Tüür ütles aitäh kõigile eestimaalastele, kes eile talgulised olid, ja lubas, et talgud toimuvad ka tuleval aastal. 2012. aastal on tema sõnul kavas panna talgute korras prügi koristama vähemalt 100 riigis sadu miljoneid inimesi.