Talgupäevale kutsuvad tänavu talgulised ise 23. märts

Saarte Hääl
23.03.2011
Kertu Kalmus

Kui varasematel aastatel on “Teeme ära!” aktsiooni niinimetatud reklaamnägudena kasutatud tuntud inimesi alates lauljatest-näitlejatest ja lõpetades poliitikutega, siis tänavu veavad talgute reklaamivankrit varasematel aastatel talgutel osalenud inimesed ise.


Nii lõi talgutest osa võtma kutsuva teleklipi salvestusel kaasa ka näiteks läinud aastal Kärla vallas Kõrkkülas talguid korraldanud Maret Metsmaa. “Asi sai alguse sellest, et korraldusmeeskond palus jaanuaris talgujuhtidelt tagasisidet, kuidas talgud 2010. aastal läksid ning mida inimesed sealt enda jaoks leidsid ja väärtustasid,” rääkis Maret Metsmaa Saarte Häälele. Nõnda saatis ka tema oma talguloo teele ja see osutus üheks väljavalitutest, mispeale korraldajad tulid valitutega kohtuma, et valmis meisterdada talgutele kutsuv reklaamklipp.

“Sätiti sobivasse kohta ja kästi hästi lühidalt öelda, et mida meie talgult enda jaoks leiti. Minu sõnum oli: elu on külas ja külas on elu,” naeris Metsmaa, selgitades oma lause mõtet, et Kõrkküla talgutel osales mitu põlvkonda korraga. “Kolm põlvkonda rabas kõrvuti tööd teha ja see neile meeldis, et olid talgud nagu muiste – kõik külg külje kõrval,” rääkis ta.

Talgute korraldusmeeskonda kuuluv Sven Puusepp tõdes, et kõige olulisem talgute juures ongi see, et tegemist ei tohiks olla ainult n-ö kampaania korras talgute korraldamisega. “Tahame näidata, et see ongi elu ise. Me ei taha talgutele kutsuda rokkareid, näitlejaid või poliitikuid, sest me ei tea ju, kas nad ise üldse käivad talgutel. Võib-olla käivad ka, aga võib-olla ei käigi,” selgitas Puusepp, miks otsustati reklaamnägudeks valida just talgulised.

Klipid põhinevad tema sõnul talgulugudel, inimesed ise räägivad, mis nad talgutelt enda jaoks leidnud on. “Kes on leidnud mehe, kes naabri, kes kivi, kes teotahte. See on selline lõputu leidmiste jada ja seda olemegi tahtnud edasi anda,” põhjendas ta.

Salvestatud klipid jõuavad nii ETV, Kanal 2 kui ka TV3 eetrisse aprilli keskpaigas ning täpselt samamoodi saab neid uudistama hakata ka “Teeme ära!” kodulehel.